Újévi kappanvariáció

Kísérletünk tárgya az Alemitta cég beregi kappanja volt. Az idei állomány utolsó vágása január 8-án lesz (még 6 példány rendelhető).

A kappan visszatér

Az igazi kappan a fiatal korában herélt Gallus gallus domesticus, a tyúkalakúak rendjéből. A bőre finom és gyöngyházfényű, a húsa jóval lágyabb és szaftosabb, mint a kakasé. Hét-nyolc hónapos korig nevelik, áprilistól decemberig.

Karácsonyi kappan!

Korlátozott számban még rendelhető szabad tartású kappan karácsonyra
fűszeres főtt kacsa

Kacsák császára

Kínának számos elsődleges és másodlagos fővárosa volt, a négy legnagyobb és legősibb egyike Nanking. A 14. században itt vetette meg a lábát a Ming-dinasztia alapítója, Zhu Yuanzhang, aki innen kiindulva foglalt el mind nagyobb területeket, hogy végül Hongwu néven császárrá kiáltassa ki magát. A császári név jelentése „hatalmas harci erény”.

A bab hatalma

Zöldbabok   Mise en place Az íz és az állag sok módon fokozható – például a zöldség megfelelő előkészítésével (mise en place). Alapfeltétel, hogy jó zöldséget szerzünk...

A hódító hal

Lisszabon tavasszal ...

Kagyló és leve

Legyen az...

Fekete japán marha

Vagju Magyarországon (Itterem Mezőgazdasági Zrt.) ...

Gyöngyök – nem disznók elé

Tápiókapuding, eper, fekete szezám, menta ...

Mindig csak fogoly?

Lehet néha fürj is. Bár a valóságban magyar városi ember nemcsak hogy foglyot vagy fürjet nem eszik, hanem galambot, fácánt, gyöngytyúkot, vadkacsát sem igen....

Rákok bosszúja

A barcelonai Boqueria egyik pultjának kínálata ...

Legolvasottabb cikkek

Kiemelt cikkek