Általános szerződési feltételek

Jelen dokumentum tartalmazza a Bűvös Szakács és a Magyar Gasztronómiai Egyesület mint szolgáltató (továbbiakban Szolgáltató) által üzemeltetett www.buvosszakacs.com oldal használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket (továbbiakban ÁSZF).

Az ÁSZF tartalmazza a www.buvosszakacs.com weboldalon (a továbbiakban: Honlap) keresztül megvásárolható termékek (a továbbiakban: Termék) vásárlásának menetét, a Honlap igénybe vevője (továbbiakban: Vásárló vagy Adományozó) által való használatának feltételeit.

A Vásárló vagy Adományozó személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezik, mely ezen a linken elérhetőelérhető.

Vásárlókra vonatkozó rész

A Vásárló a Honlapon való megrendelés elküldésével tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

Az adott Termékről a Honlapon az adott terméknél kap tájékoztatást.

A megrendelői oldalon kitöltendő adatok megadása után az „Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket valamint az Adatvédelmi Tájékoztatót” bejelölésével a Vásárló elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti jelen ÁSZF és a vonatkozó Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit.

Ha a Vásárló mindent rendben talál a megrendelési adatokkal kapcsolatban, akkor a „Megrendelés” gombra kattintva megrendelését elküldi a Szolgáltató részére.

A rendelés feladása a Vásárló számára fizetési kötelezettséget keletkeztet.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

Amennyiben a Vásárló a megrendelés leadását követően adatot (például szállítási címet, termékmennyiséget vagy mást) kíván módosítani, esetleg sztornírozni szeretné rendelését vagy más kérdése van, ezt jelezheti a buvosszakacs@gmail.com címen vagy a 06 70 370 7494-es telefonszámon.

Fizetés

Megrendeléskor a Stripe rendszeren keresztül kártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni a megvásárolni kívánt termék árát, illetve – felárral – utánvét is lehetséges. A mindenkori bruttó vételár magyar forintban, szállítási és (esetleges) utánvétköltséggel együtt kerül feltüntetésre.

Számla

Szolgáltató a megrendelt termékről Vásárló részére a kifizetés igazolására elektronikus számlát küld e-mailben. A vásárlási tranzakció végrehajtásával a Vásárló hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató elektronikus számlát állítson ki részére.

Szállítás

A Vásárló által megjelölt szállítási helyre történő teljesítésre a futárszolgálatnak való átadástól számított 3-5 munkanapon belül kerül sor. A terméket futárszolgálat szállítja házhoz.

A termék szállítási helyre történt megérkezésekor a Vásárló köteles a termék csomagolását átvizsgálni. Amennyiben a csomagolás vagy a termék sérült, arról köteles a futárszolgálat munkatársának jelezni és arról a felek jegyzőkönyvet vesznek fel. Sérült termékről jelzést adhat le a buvosszakacs@gmail.com címen vagy a 06 70 370 7494-es telefonszámon.

Elállási jog

A fogyasztót szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Ha az elállási nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót az elállásra nyitva álló határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

Szerzői jogok

A Honlap egészén annak képi elemei és szövege szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak.

Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített tartalmaknak.

A Honlap tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.

A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére irányul.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2021.08.11.