Mese HabbalA mi stílusunk - Hara'Punk Son of a Bitch

A mi stílusunk – Hara’Punk Son of a Bitch

Img 0225

Pár éve még egyáltalán nem gondoltam volna, de úgy tűnik, az imperial IPA lett az erősségünk. Elég csak a nagy kedvenc Greyjoyra vagy az új üdvöske, a HopTop Double Checkjére gondolni és máris érthető lesz, miről beszélek. Az erősebbre főzött, sziruposabb, az IPA-knál is hangsúlyosabban komlózott nagytestvér nagyon tudja itatni magát, ha jó. Külföldi, főleg észak-európai és amerikai példák nagyon szépen mutatják, mennyire intenzív és magával ragadó a stílus, de egész közel állunk az igazság megismeréséhez a magyar birodalmi IPA-kkal is, ami nagy szó. És nagy büszkeség. A sztorinak pedig közel sincs még vége.

Csütörtökön ugyanis a Hara’Punk sörfőzde is bemutatja a saját imperial IPA-ját, a Son of a Bitchet. Az előkóstolás nagyon meggyőző.

A Son of a Bitch zseniális, magával ragadó sör. Gyantás, ánizsos, mentás aromái mellett temérdek vágott fű és citromfű jelenik meg, az aroma orrbamászó, tiszteletet parancsoló. A korty érezhetően szirupos, kellemesen édeskés, de az összképet olyan erősen dominálja a komló, hogy élmény nézni. Intenzív fenyőgyantás futamok kísérik a néhol szárazabb, gyógynövényes, füves, néhol kifejezetten gyümölcsös, leginkább mangós jellegeket. A juharszirupos test és a magasabb alkoholfok alig észrevehetően lapul a háttérben. A kompozíció nagyon korrekt és tényleg nagyon jó Magyarországon ilyen sört látni.

Csütörtökön a Bölcsőben lesz a bemutató. Igyátok!

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!