Könyv: A főzés tudománya

A magyar kultúra több mint száz éves tartozása, hogy profi szakácsnak és lelkes amatőrnek egyaránt hiteles útmutatót adjon a kezébe. Olyat, ami nem receptgyűjtemény. Ami elsősorban nem arról szól, hogy mit főzzünk, hanem arról, hogyan.

A könyv alapgondolata: ha tisztában vagy az alapokkal, akkor lehetsz kreatív.

„Szép szakácskönyv sok van, de hatalmas hiány volt egy olyan könyv, amiből az alapoktól kezdve egészen a felsőfokig, lépésről-lépésre meg lehet tanulni főzni. A főzés tudománya pont ilyen.”

(Index)

Szakácskönyvakció

A főzés tudománya és a Bűvös Szakács Konyhauniverzuma: két hiánypótló kötet egy csomagban – jelentős árengedménnyel!

Kinek érdekes?

Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nem egyszerű szakácskönyv: valóságos enciklopédia. Bár francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól.

Till Attila és Mautner Zsófi A főzés tudománya című könyv bemutatóján. (A könyvbemutatóról részletes tudósítás itt olvasható.)

730 oldal
technológia
+ 100 oldal
a technológiákat illusztráló recept
  • A lépéseket bemutató, részletes fényképillusztráció
  • A technológia leírásán túl a lehetséges hibák és megelőzésük taglalása
  • Elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat és még sok minden más
  • A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg vagy javíthatjuk ki ezeket
  • A francia La cuisine professionnelle magyar változata
  • A magyar változatban az eredeti anyag kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végi receptgyűjtemény pedig fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel – a töltött káposztától a rácpontyon át a somlói galuskáig
  • Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején

„Minden magyar számára hozzáférhetővé válik a nélkülözhetetlen és közérthető ismeretanyag. ”

(Magyar Nemzet)

Lapozz bele!

Ha az egeret a könyvoldal fölé viszed, a megjelenített oldal alján megjelenik a navigációs menü, ahol lapozhatsz, vagy kinagyíthatod az oldalt.

Tárgy- és receptmutató

A Magyar Gasztronómiai Egyesület a könyvhöz háromféle mutatót készíttetett, hogy könnyítse a keresést a 830 oldalas kötetben:

Tárgymutató

Receptmutató

Mutató ételféleségek szerint

A könyvről további részleteket találsz, illetve az előszót is elolvashatod ebben a posztban.

Tankönyv vagy nem tankönyv?

Az, de Magyarországon hivatalosan nem lehet az. A hatályos jogszabályok szerint nem lehet tankönyv az, amely jelentősebb arányban különbözik az előző hazai hivatalostól (márpedig ez jelentősen különbözik), ráadásul jóval hosszabb is a jogszabályban előírtnál. 730 oldalon keresztül technológiákat ismertet (mindegyiket egy-egy recept példáján), majd 100 oldalnyi recept következik, amelyeken a bemutatott technológiákat lehet gyakorolni. A bevezetőben tárgymutatónak is beillő (4 oldalas) tartalomjegyzék, ezután 8 oldalas szakmai kisszótár.