Mese HabbalNem lehet megunni - BrewYourMind K.a.f.é. IPA

Nem lehet megunni – BrewYourMind K.a.f.é. IPA

Img 5650

Futottam már bele korábban a BrewYourMind kávés IPA-jába, de nem tett rám különösebben mély benyomást. A srácok most feltuningolták kicsit az alapreceptet és 2nd Edition jelzéssel ellátva újra piacra dobták.

2nd Edition. Ugyanaz a címke, ugyanaz a dizájn, mégis fel van tüntetve, hogy nem ugyanarról a sörről van szó. Üdvös lenne, ha ez a szokás elterjedne a hazai sörös közösségben. Apró változtatás, mégis sokat jelent: nem érzem magam becsapva, ha a sör egy kicsit más, mint a korábbi batchek. Kevésbé képzett, ámde dörzsölt sörfőzőink persze a tévedésből változtatott, „félrefőzött” söröket is nyugodt szívvel megjelölhetnék 65th Editionként, de legyünk jóhiszeműek, pozitív szemléletűek és ne gondoljunk azonnal rosszra. Az edition, generáció, változat, kiadás megjelöléssel sok félreértés elkerülhető lenne.

Vissza a K.a.f.é. IPA-hoz. A változtatások abszolút jó irányba terelték a sört. Élesen és érthetően válik külön a kávés és a sörös vonal, mégis, ellentétben a kávé szeretetéről szóló Chorongiban, itt a készítők elsősorban egy sört akartak készíteni és csak másodsorban kávékivonatot. A nyitás diszkréten fűszeres, enyhén vágott füves, fenyőillatú, amivel remek kontrasztot képez a paraicsomleves, florális, közepesen pörkölt kávéaroma. A kortyban különválik a tisztán csengő, hangsúlyosan komlózott, középkeserű IPA-alap és a kicsit erősebb pörkölt jegyeket mutató, talán hamusnak is mondható kávés vonal. Ez a dichotomia nekem bejött. Nem mondom, hogy a kávé erősségével egyetértek, de az egyértelműség, a közérthetőség tagadhatatlanul előnye a K.a.f.é. IPA-nak.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!