ReceptekElőétel és salátaMandulaolajas rákhús avokádóval

Mandulaolajas rákhús avokádóval

Barbot avok%c3%a1d%c3%b3s r%c3%a1k

Szerezzünk be két érett, mégis szilárd húsú avokádót, s készítsünk elő 20 dkg enyhén előfőzött, finomra morzsolt rákhúst (lehetőleg tarisznyarákot, ha nincs, akkor jó minőségű garnélát).

A rákhúst megforgatjuk 1 zöldcitrom levének és 4 evőkanál édes mandulaolajnak a keverékében, sóvirággal (fleur de sel), frissen őrölt borssal, vékonyan reszelt narancs- citrom- és grapefruit-héjjal ízesítjük, meghintjük finomra vágott metélőhagymával.

Az avokádóból éles gyaluval minél nagyobb és minél vékonyabb szeleteket vágunk (a héját csak közvetlenül a tálalás előtt vágjuk le).

Tálalás: a tányérra helyezünk egy avokádószeletet erre egy vastag réteg rákhúst, amit ismét egy szelet avokádóval fedünk le. Végül szükség szerint még egyszer ízesítjük a korábban használt ízesítőkkel (sóvirág, bors, zöldcitrom leve, mandulaolaj, citrusgyümölcsök héja).

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!