Mese Habbal Rozsnyói sikerek

Rozsnyói sikerek

8
Forrás: http://kaltenecker.sk/

A rozsnyói Homebrewing Star Competition nem ismeretlen terep a hazai sörfőzőknek. A nemzetközi versenyen 2011 óta szerepelnek magyarok és már az első évben sikerült egy kategóriagyőzelmet elérnünk. Innen pedig nem volt megállás, 2012-ben Kiss Tamás az Angry Beasttel, 2013-ban pedig Németh Antal a Katalin Cárnővel hozta el a legjobb sörnek járó Grand Champion-díjat. A győzelemért megéri harcba szállni, mert a fődíjas húsz hektoliternyi mennyiségben főzheti le a nyertes receptet a rendező Kalteneckernél.

A 2014-es Homebrewing Star eredményei már csak azért is figyelemreméltóak, mert hasonlóan a magyar Házisörfőzők Versenyéhez, itt is komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze, mindent összevetve nagyjából kétszáz nevezett sört kellett végigkóstolni. Az előző éveknek megfelelően a dobogósok között megint több magyar nevet is köszönthettünk.

Kesz
Fotó: Mezei Krisztián

Részletes eredmények itt, a magyar dobogósok kiemelve:

Belga witbier kategóriában Ambruzs Péter Hófehér nevű söre aranyérmes lett.

Belga Strong Ale kategóriában aranyérmes lett Kurucz Gábor Golden Phoenix Ale-je.

Imperial IPA kategóriában Bajkai Tibor All in One nevű söre aranyérmes, Hutyán Zoltán Animalipa-ja pedig bronzérmes lett.

Black IPA kategóriában Németh Antal Black Power-je aranyérmes, Szlamka György Phantom Menace nevű söre pedig ezüstérmes (mindkét főző a Hedon gerillacsapat tagja).

Porter kategóriában Szlamka György ezüstérmes lett a Porthos-szal.

Kísérleti kategóriában Kelemen Ottó Nail’d nevű söre ezüstérmes lett (a Nail’d Grodziskie kategóriában győzött az idei Házisörfőzők Versenyén, korábban írtam róla és a receptje is elérhető itt).

A versenyzőknek gratulálunk.

 

Konyhariport rovatunkból

Menjünk-e a Szaletlyba be?

Hogy Stefánia koronahercegnő (1864–1945) és késmárki gróf Thököly Imre (1657–1705) útjai hogyan és miért kereszteződtek Zuglóban, az megérne egy kuruc–labanc mesét.

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

6,267lájkolóTetszik
608követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Török menü

Több nyugat-európai nagyvárosban él török kolónia saját piaccal, üzletekkel, reggeltől késő estig nyitva tartó éttermekkel. Bécsben a Brunnenmarkt környéke egy ilyen vitális vidék - a...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya