Rozsnyói sikerek

0
8
Forrás: http://kaltenecker.sk/

A rozsnyói Homebrewing Star Competition nem ismeretlen terep a hazai sörfőzőknek. A nemzetközi versenyen 2011 óta szerepelnek magyarok és már az első évben sikerült egy kategóriagyőzelmet elérnünk. Innen pedig nem volt megállás, 2012-ben Kiss Tamás az Angry Beasttel, 2013-ban pedig Németh Antal a Katalin Cárnővel hozta el a legjobb sörnek járó Grand Champion-díjat. A győzelemért megéri harcba szállni, mert a fődíjas húsz hektoliternyi mennyiségben főzheti le a nyertes receptet a rendező Kalteneckernél.

A 2014-es Homebrewing Star eredményei már csak azért is figyelemreméltóak, mert hasonlóan a magyar Házisörfőzők Versenyéhez, itt is komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze, mindent összevetve nagyjából kétszáz nevezett sört kellett végigkóstolni. Az előző éveknek megfelelően a dobogósok között megint több magyar nevet is köszönthettünk.

Kesz
Fotó: Mezei Krisztián

Részletes eredmények itt, a magyar dobogósok kiemelve:

Belga witbier kategóriában Ambruzs Péter Hófehér nevű söre aranyérmes lett.

Belga Strong Ale kategóriában aranyérmes lett Kurucz Gábor Golden Phoenix Ale-je.

Imperial IPA kategóriában Bajkai Tibor All in One nevű söre aranyérmes, Hutyán Zoltán Animalipa-ja pedig bronzérmes lett.

Black IPA kategóriában Németh Antal Black Power-je aranyérmes, Szlamka György Phantom Menace nevű söre pedig ezüstérmes (mindkét főző a Hedon gerillacsapat tagja).

Porter kategóriában Szlamka György ezüstérmes lett a Porthos-szal.

Kísérleti kategóriában Kelemen Ottó Nail’d nevű söre ezüstérmes lett (a Nail’d Grodziskie kategóriában győzött az idei Házisörfőzők Versenyén, korábban írtam róla és a receptje is elérhető itt).

A versenyzőknek gratulálunk.

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel