ReceptekNégylábúRántott kecske burgonyasalátával

Rántott kecske burgonyasalátával

Kecske rantva 0818

Hozzávalók

  • 500 g bordarész
  • liszt, tojás, morzsa, só
  • tisztított vaj (avagy vaj és olaj keveréke)

Hátsó gerincrészből (rövidkaraj), bordás karajból, bélszínből (filé) készítjük. Ezeket lehet egészben is sütni de kicsivel több munkával kiváló rántott hús készülhet belőle, felér a legjobb borjú bécsivel.

A bordás karajról a bordákat összetartó gerincoszlopot késsel vagy bárddal eltávolítjuk. A bordacsontokat a húson hagyjuk. A húst 3 bordás darabokra vágjuk. A húst lehártyázzuk. A bélszínt lehártyázva egészben panírozzuk.

Sózzuk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk. A panírhoz konyhai robotgépben egy napig szikkasztott zsemléből darálunk morzsát. Még jobb, ha a friss házi morzsát 1:1 arányban pankómorzsával keverjük. A rántott húst bő olajban sütjük közepes lángon, itatóspapírra vesszük ki.

Kecske rantva krumplisalata 0743

Burgonyasaláta hónapos retekkel

  • 600 g salátaburgonya (feszesre fővő, ízes krumpli, lehetőleg kiflikrumpli)
  • 250 ml szárnyas vagy csontleves
  • fél kk köménymag
  • 1 babérlevél
  • 100 g salotta, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk dijoni mustár
  • 2 ek almaecet (vagy tárkonyecet)

A krumplit hámozva tesszük fel főni sós-köményes vízben a babérlevéllel. (A legjobb krumplisalátákhoz alaplében fő a burgonya). Ne főzzük túl puhára.

A salottát olívaolajon pároljuk, 2 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát, további 1 percig pároljuk – ügyeljünk rá, hogy egyik se kapjon színt, felöntjük a szárnyaslevessel, gyöngyöző forrással sűrítjük néhány percig. Hozzáadjuk a mustárt, almaecetet, a még langyosan karikára vágott, feszesre főtt burgonyát. Sózzuk-borsozzuk, kis lángon még egy kicsit sűrítjük, majd három-négy óráig állni hagyjuk.

Tálaláskor hajszálvékonyra vágott hónapos retket adunk hozzá (óvatosan mozgatjuk a krumplit, hogy ne törjön meg), frissen finomra vágott snidlinggel hintjük meg. (Retek helyett vékonyra vágott, hámozott kígyóuborkát is keverhetünk bele.)

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!