ReceptekSzárnyasCsirke csontozva és göngyölve

Csirke csontozva és göngyölve

A szárnyast a hasára fektetjük. Éles csontozókéssel a szárny két utolsó percét levágjuk. A hátat 
a nyaktól a püspökfalatig bemetsszük, a gerincoszlopot követve, a gerinc mindkét oldalán.

A csontváz alakzatát követve a húst a bőrrel együtt jobbra és balra is lefejtjük. Az így kiszabadított farhátat egyben kiszedjük.

A szárnyast megfordítjuk, mindkét combból kifejtjük az alsó és felső csontot – a kés fokát és élét is használva. Végül a rajta hagyott szárnytőből is kifejtjük a csontot.

Menet közben kivágjuk a villás csontot, a püspökfalatot, a nagy porcot valamint a két filében és a combokban lévő hosszú inakat.

Szokás a kicsontozott szárnyast felgöngyölve hurkolással formára kötözni. Így sütjük meg, végül sűrű pecsenyelébe forgatva glaszírozzuk.

Másik lehetőség

A kicsontozott húst a bőrös felével lefelé műanyagfóliára terítjük, a fóliával egyenletesen felgöngyöljük, a fólia két végét összesodorva az egészet feszes hengerre formázzuk.

A formára fóliázott göngyöleget vákuumzacskóba csomagoljuk. Röviden lobogva forró vízbe, majd rögtön utána jeges vízbe mártjuk. Ezután tesszük vízfürdőbe.

Töltés: A kicsontozott csirkét szokás felgöngyölés előtt csirkemuszlinnal, gombás töltelékkel, spenóttal vagy mással tölteni.

További részletek: A főzés tudománya, 504. oldaltól

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

A bab hatalma

  Mise en place Az íz és az állag sok módon fokozható – például a zöldség megfelelő előkészítésével (mise en place). Alapfeltétel, hogy jó zöldséget szerzünk...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!