ReceptekDesszertCsokoládé mousse (Kobuta)

Csokoládé mousse (Kobuta)

Hozzávalók

  • 500 g csokoládé (Rózsavölgyi madagaszkári és Weiss-féle vietnami Lichu – fele-fele arányban)
  • 300 ml Isigny tejszín (35-40%-os)
  • 500 g tojásfehérje (13-15 tojásból)
  • 80 g cukor (annyi, amennyi a tojásfehérje felveréséhez éppen csak szükséges)
  • kakaóbab-liszt (Rózsavölgyi)
  • Thiercelin-féle vörös bors (nem rózsabors)

A darabolt csokoládéra öntjük a forró tejszínt több részletben. Közben lapáttal simára keverjük. (Az Isigny tejszín az egyetlen olyan tartós tejszín, amelynek nincs kesernyés UHT íze, és kapható Budapesten).

A szobahőmérsékletű, már nem teljesen friss tojásfehérjét géppel felverjük. Középerős sebességen kezdünk, majd mikor kissé „összetörik”, erősebbre kapcsoljuk. Amikor hab keletkezik, hozzáadjuk a cukrot és a legnagyobb sebességre kapcsolunk. Vigyázzunk, ne verjük túl (a fényét vesztő, szürkülő hab nem alkalmas semmire)! Amikor megjelenik a szép fényesség s a habverőn a hab megáll – a csúcsa még akár kissé lekonyulhat –,  kész van.

A hab egyharmadát habverővel belekeverjük a szobahőmérsékletű csokoládéba. A maradék kétharmadot ráhalmozzuk a csokoládéra. Lapáttal a csokoládé alá nyúlunk, és az üstöt a másik kezünkkel forgatjuk közben a csokoládét és a habot összeforgatjuk. Ez nem megy gyorsan. A fenti mennyiséget legalább 2-3 óráig hűtsük tálalás előtt.

Tálaláskor meleg vízbe mártott két kanállal galuskára formázzuk. Kakaóbabliszttel (Rózsavölgyi) és a Thiercelin-féle vörös borssal hintjük meg (kapható Budapesten).

 

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!