ReceptekSzárnyasFürj pecsenyelével, palacsintával

Fürj pecsenyelével, palacsintával

F%c3%bcrje img 8224

Fürj

  • fürj
  • pálmacukor
  • szójaszósz

A fürjet egészben kicsontozzuk (csak az alsó lábászárcsont marad benne).

Összekeverjük a szójaszószt a pálmacukorral, kevés vízzel hígítjuk. Ráöntjük a kicsontozott fürjre. Legalább egy órán át állni hagyjuk a hűtőszekrényben (ha úgy alakul, akkor lényegesen tovább is maradhat). A marinádnál fontos, hogy a sós és az édes elem legyen egyensúlyos, és a szója kellőképpen sózza a húst.

Fémformában a bőrös oldalával lefelé elősütjük. Tálalásig legalább egy órát pihentetjük.

Palacsinta

  • 300 g rizsliszt
  • 100 g tápiókaliszt
  • 900 ml meleg víz (50 °C)
  • 50 ml napraforgóolaj
  • szezámmag, durvára vágott mogyoró
  • shizolevél
  • thai bazsalikom
  • salotta
  • kevés olaj a sütéshez

Hosszanti irányban vékonyra vágott maréknyi salottát pirítunk serpenyőben szárazon, csupán borsónyi olajon. (Csak a salotta vagy a sonkahagyma alkalmas ere a célra, a nagyobb víztartalmú hagyma elpuhul.)

A lisztet, vizet és olajat a sóval botmixerrel összekeverjük. Hivatalosan illik állni hagyni, valójában azonnal is süthető. Palacsintasütőt vagy vaslapot nagyon vékonyan kikenünk olajjal, ezen sütjük.

A tésztát a serpenyőben azonnal megszórjuk a magokkal (szezámmag, mogyoró), és csak az egyik oldalán sütjük. Amikor kész, pirult hagymát és zöld leveleket dobunk rá (shizo, thai bazsilikom), ezekkel göngyöljük fel.

Tálalás

Cseresznye meggy img 8229

A pecsenyeléhez először készül egy barna alaplé sült szárnyasdarabokból (farhát, szárny, nyak…). Ebből lesz a pecsenyelé, amikor is belefőznek még egyéb frissen sült szárnyashúsokat (csirke, kacsa, fürj). Kerül bele még sűrített portói bor és a fürj tisztított és sűrített pácleve. Utóbbihoz a fürj páclevét felforralják, a kicsapódó fehérjéket leszedik a tetejéről, majd sűrítik.

A marinált és elősütött fürjre tálaláskor grillrácson rásütünk, daraboljuk. Tányérra tesszük a húsdarabokat, mellé a töltött palacsintát, körbeöntjük pecsenyelével. A kompótot külön tálban adjuk.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!