Mese HabbalTrónfosztás - Hara'Punk Exclusive Pale Ale

Trónfosztás – Hara’Punk Exclusive Pale Ale

Img 1547

Nagyot megy a magyar sör gőzmozdonya, egymást érik a bemutatóbbnál bemutatóbb sörbemutatók, egy tisztes berúgás nélkül egészen biztosan nem lehet végigkóstolni ennyi új darabot. Ma van a bemutatója a Hübris cask ale-jének, a Kék Macskának, tegnap pedig a Mad Scientist (Timbersexual Minnesota Pale Ale) szórakoztatta a nagyérdeműt a Jónásban.

Én most ezek helyett inkább a Hara’Punk újdonságát mutatnám be nektek, azon prózai oknál fogva, hogy még én is csak ezt kóstoltam a három közül.

A Hara’Punk régi motoros a gerillaszakmában, ahogy viszont Balázs említette, még sosem dobtak piacra 5%-nál alacsonyabb alkoholfokú sört. Ennek is eljött az ideje. Nem akartak semmit túlbonyolítani, egy egyszerű, mezei APA-t akartak főzni. APA-t mindenki főz, roskadásig vannak velük a kézműves ellátók.

Mitől lehet még menő egy APA 2017-ben?

A válasz viszonylag egyszerű: attól, hogy egy jó frissítő. Bármilyen egyszerűnek is hangzik ez, végigkóstolva a hazai APA-kat elég kevés ilyet találni. Merthogy frissítő csak akkor lesz, ha a komló nem harsány, de harapható, ha a malátaalap könnyű, az élesztő tisztán csengő és szimpla, igen gyenge észterességgel. Az Executive Pale Ale pont ilyen, se több, se kevesebb. Zöld és friss füves az nyitány, viszonylag enyhék a trópusi gyümölcsös jegyek, de ott vannak, a test vékony, a kortyérzet mégis teljes. Az utóíz könnyed, keserűség csak módjával, szép emléket hagy.

Nagyjából két hete a Johhny Firponál is az volt az érzésem, hogy szeretni fogják az emberek, az Executive Pale Ale-t talán még inkább.

És hogy mire emlékzetet annyira, minek az utódja? A Gólem Repetának. Aki még emlékszik a három éve bemutatott első Repetára, tudja, mire gondolok. Nagyon erősen emlékeztet a valaha volt legjobb Repetára, ami nagyon nagy piros pont.

Hajrá, ma este az Élesztőben kóstolhatjátok.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!