Bűvös SzakácsMGEGault&Millau Magyarország 2017 – képriport a díjkiosztóról

Gault&Millau Magyarország 2017 – képriport a díjkiosztóról

Larus kiv%c3%bclr%c5%91l
A helyszín: Larus Étterem és Konferenciaközpont

A Gault&Millau Magyarország 2017 megjelenésekor nyolc kitüntetést adtak át.

Gaultmillau 15 nov 2016 56 k%c3%b6z%c3%b6ns%c3%a9g
Fotók: Őzse Attila

A díjak nem egyetlen év munkájának szólnak, hanem sok év megbízható teljesítményének. A részletes méltatások: ITT A fotókat Őzse Attila készítette

Az év díjazottai

Arany Szalag Minőségtanúsítványt kapott a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől az Akasztói Szikiponty (6221 Akasztó, Kígyóshíd tanya 5.) A díjat átadta: Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára. A díjat átvette: Szabó József, a halgazdaság alapító-tulajdonosa.

Bakcsy g%c3%a1l szab%c3%b3
Bakcsy Árpád, Gál Péter, Szabó József (Fotó: Őzse Attila)

Az év konyhafőnöke: Pesti István (Platán étterem, 2890 Tata, Kastély tér 6.). A díj átadói: Côme de Chérisey, a francia G&M-központ elnök-tulajdonosa és Molnár B. Tamás, a G&M Magyarország étteremkalauz főszerkesztője.

A kitüntetés több különdíjjal is jár: egyfelől 2017 euróval (az óriás-habkártya szövege: „A G&M Magyarország büszkén támogatja az év konyhafőnökét abban, hogy az általa választott európai étteremben bővíthesse ismereteit”. A francia központ nevében Côme de Chérisey több napos külföldi tanulmányutat ajánlott fel,a G&M egész területéről szabadon választható konyhán. (A G&M Franciaországon kívül a következő országokban van jelen: Ausztria, Németország, Svájc, Hollandia, Belgium-Luxemburg, Magyarország, Lengyelország, Ausztrália, Japán, Kanada.)

%c3%a1rpi pesti come tolm%c3%a1cs
Bakcsy Árpád, habkártya, Molnár B. Tamás, Pesti István, Come de Chérisey (Fotó: Őzse Attila)

Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs. A díjátadó: Heimann Zoltán (A Heimann Családi Pincészet volt a tavalyi Gault&Millau-díjazott) és Roznik Ferenc. Szentesi József 2013-ban kapta meg a Borászok Borásza címet.

Roznik szentesi heimann
Roznik Ferenc, Szentesi József, Heimann Zoltán (Fotó: Őzse Attila)
Az év étterme: Gusteau Kulináris Élményműhely/Mádi Udvarház (3909 Mád, Batthyány utca 51.) A díjátadó: Pongrácz Antal, az OTP Bank igazgatósági tagja, a Magyar Gasztronómiai Egyesület tiszteletbeli elnöke. A díjat átvette: Kovács Károly étteremtulajdonos.
Pongracz gusteau kovacs karoly tulaj
Pongrácz Antal és Kovács János (Fotó: Őzse Attila)

Az év étteremtulajdonosa: a Rosenstein család (Rosenstein vendéglő, 1087 Budapest, Mosonyi utca 3.). A díj átadója a tavalyi díjazott, Pintér Katalin (Gerbeaud ház). A gasztronómiai díjazottak külön plakettet kaptak Párizsból.

Rosenstein robert tibor pinter katalin
Rosenstein Róbert, Rosenstein Tibor, Pintér Katalin (Fotó: Őzse Attila)

A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám (Olimpia étterem, 1076 Budapest, Alpár utca 5.). A díjátadó: Côme de Chérisey, a francia G&M-központ elnök-tulajdonosa és Horváth Szilveszter, a győri La Maréda séfje (aki a Hagyomány és Evolúciót és Czifray-versenykurzust is megnyerte az elmúlt években).

Szilveszter garai come
Horváth Szilveszter, Garai Ádám, Come de Chérisey (Fotó: Őzse Attila)

Az év feltörekvője: Pajta bisztró (9941 Őriszentpéter, Templomszer 7.) A díjátadó Andrusch Péter, az Alabárdos étteremtulajdonosa (tavalyi díjazott), a díjat átvette: Kvasznicza Ferenc és Marjai Flóra (tulajdonosok), Söre Csaba (konyhafőnök).

Pajta andrusch kvasznicza s%c3%b6re
Andrusch Péter, Kvasznicza Ferenc, Marjai Flóra, Söre Csaba (Fotó: Őzse Attila)

A vidék vendéglője: Kisvendéglő a Hargitához (5600 Békéscsaba, Tavasz utca 7.) A díj átadója: Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség Általános vezérigazgató-helyettese. A díjat és a külön plakettet átvette: Metzger László konyhafőnök, Vincze Jánosné és Vincze János tulajdonos.

Hargita
Bakcsy Árpád, Metzger László, Vincze Jánosné, Princzinger Péter, Vincze János (Fotó: Őzse Attila)

Alternatív vendéglátás 2017: Beszálló Food Bar (1075 Budapest, Madách Imre út 1.) A díj átadója Molnár B. Tamás, a G&M Magyarország étteremkalauz főszerkesztője. A díjat átvette: Huszár Krisztián és Magyar Dániel.

Husz%c3%a1r moln%c3%a1r nemtudni
Huszár Krisztián, Molnár B. Tamás, Magyar Dániel (Fotó: Őzse Attila)

ITALAINK VOLTAK

A díjkiosztót a Mantra Speciality Coffee Minibar támogatta kávékkal – presszó, filteres és tejes (Budapest V., Veres Pálné u.33.)

K%c3%a1v%c3%a9 gerendai ujpeter
A kávéfőzőnél Pálvölgyi Krisztián és Győrfi Gyula

A Balkezes háromféle sört mért:

  • Peeping Tom (single hop Simcoe APA. 5,3% alkohol, erősen komlózott, szűretlen világos)
  • Hopster „nyilván” IPA (Magnum, Amarilló, Cascade komlókkal és Citrával hidegkomlózva)
  • GreyJoy (komlókkal – Magnum, Cascade, Mosaic –, Earl Grey-teával és bergamott-esszenciával, ami a tea eredeti ízesítője)
Balkezes logok

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK VOLTAK

Bortarsasag logo
T%c3%b6rley
Rauch hung%c3%a1ria
Gaultmillau 15 nov 2016 213
Törley pezsgő és Rauch gyümölcslé (Fotó: Őzse Attila)

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!