Mese HabbalMéregcsók - Hibiscus Kiss

Méregcsók – Hibiscus Kiss

Img 9194

Nyakunkon az ősz, ismét jönnek a kollab sörök. Lesz nemsokára egy Csupor-Szent András összeborulás, de a Reketye Sörfőzde tájékán épp most vált aktuálissá egy másik főzet. Június közepén látogatott Magyarországra a New York államban található 42 North Brewing Co. csapata, ami nemcsak abból a szempontból figyelemreméltó, hogy amerikaiak nem járnak gyakran sört főzni Magyarországra, hanem azért is, mert ez a 42 North első külföldi kollaborációja. Jót húzott ezzel a Reketye, ezt el kell ismerni.

A közös sörük, a Hibiscus Kiss egy 7,7%-os double wit rozsmalátával, hibiszkusszal és az elmaradhatatlan koriandermag-narancshéj kombóval. Érdekes és nagyrészt kipróbált koncepció (ha a hibiszkuszt elfelejtjük), de a 7,7% azért tartogathat meglepetéseket.

Az aroma nagyjából azt hozza, amit várni lehet, de gyönyörűen. Könnyű kamilla, kevés levendula, friss észteresség banánnal és sárgabarackkal, nyomokban újvilági komlós citrusokkal. Hatalmas pacsi a folyékony élesztőknek, ezért éri meg velük dolgozni. A sör egyébként annak mutatja magát, ami, egy erős búzának, viszont kellő odafigyeléssel kiérezhető egy adag diacetil is a háttérből, ami nem tesz jót az összképnek. A korty sűrű, a test középnagy, a Hibiscus Kiss mégis jól itatja magát. Kezdetben kandiscukros érzetet ad, amibe belenyílik sárgadinnye és banán egy kevés kajszibarackkal. Enyhe nyers búzás, kamillás jellegek is vannak, de nem ugranak be a gyümölcsök elé. A végére a narancshéj válik dominánssá, végül pedig a hibiszkusz is feltűnik, jelzetten. A középtájt feltűnő alkoholosság kicsit kemény, ennek talán jót tenne még az idő. Kérdés persze, hogy ezalatt a diacetil milyen irányba mozdul majd, nem tenne jót a sörnek, ha a vajas aromák elnehezítenék az összképet.

Kis hibái ellenére jó és szerethető sör a Hibiscus Kiss, valószínűleg sikere lesz. A figyelmesek pedig sok helyen utolérhetik majd a világban, mert a külföldi forgalmazás a Shelton Brothersön keresztül zajlik majd, akik nagypályásnak számítanak a szakmájukban.

Ko%cc%88zo%cc%88s ke%cc%81p
forrás: Reketye FB

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

A bab hatalma

  Mise en place Az íz és az állag sok módon fokozható – például a zöldség megfelelő előkészítésével (mise en place). Alapfeltétel, hogy jó zöldséget szerzünk...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!