Mese HabbalRosszul hitted - Dreher Hidegkomlós

Rosszul hitted – Dreher Hidegkomlós

Img 8149

Szerintem nem igazán jött be a Drehernek a nyári hidegkomlós újítás. Volt nagy sajtóvisszhang, reklámok mindenhol, de ahogy belekóstoltam az idei, új receptúra alapján készült darabba, megvilágosodtam: a Dreher sosem fogja kivégezni a Citrát, a Calypsot vagy akármelyik komlót.

Ez nem egy igazi hidegkomlózott sör. De ne rohanjunk ennyire előre.

Nyáron a fél ország megismerhette a Citra-jegyeket hordozó, de nem Citrás Dreher Hidegkomlóst, amit sokan sokféleképpen értelmeztek, de a sörszerető közvélemény nagyjából megegyezett abban, hogy a szimpla Dreherrel gyakorlatilag megegyező áron mindent összevetve nem egy rossz vétel. Vagy legalábbis jobb, mint a klasszikus. Én a kóstolás előtt már kezdtem is temetni magamban a sörforradalmat (sztereotip, szemét gondolkodás, senkit sem bíztatnék erre), de az első korty után teljesen egyértelművé vált, hogy egy ártalmatlan kisverébről van csak szó. A futurisztikus hidegkomlózó, a hangzatos kifejezések, mint termékfejlesztés, piaci nyitás, forradalmi újítás valójában csak egy Dreher Classicot takartak egy kicsit több komlóval. Kicsit jobb, kicsit más, de igazából ugyanaz.

Namármost körülbelül egy hónapja kikerült a boltok polcaira egy új hidegkomlós Dreher. A gyerek ezúttal nevén is van nevezve, az új üdvöske a Calypso. Kevésbé ismert komló, még fel is kaptam a fejem, hogy ez mekkora húzás: a Dreher hamarabb csinál Calypso dry-hopped sört, mint a kisüzemi szereplők. Mi ez már?

De teljesen felesleges volt ezt ennyire túlgondolni.

A koncepció ugyanis valószínűleg megváltozott. A Calypso sokkal inkább lett „sörlimonádé”, mint szolid dry-hopped lager. Az enyhén kukoricás aroma szokás szerint jelen van, citrusok, bodzavirág csak jelzetten, gyantásság nyomokban. Ízében talán kevésbé hozza a Classic irányt, inkább Coors Light-os kanyart vesz, annyira jellegtelen. A korty közepe felé édesített limonádés, kevés reszelt citromos és csekély vágott füves csapások is feltűnnek, de leginkább az ízesített citromleves ital érzése kerít hatalmába. A zárás egész nyelven szétterjedő keserű, enyhén kénes, kissé főtt zöldséges.

Ez lett tehát a hidegkomlósból. Lehet, hogy inkább kell a közönségnek egy limonádé, mint egy komlósabb sör, még akkor is, ha az a komlósabb majdhogynem megegyezik a normál Dreherrel.

Aggodalomra mindenesetre semmi ok. Nem ez lesz a kisüzemi ivósörök alternatívája.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!