Bűvös SzakácsMGEDudás Miklós 1956-2016

Dudás Miklós 1956-2016

Dudas miklos pa180532

Hosszú betegség után meghalt Dudás Miklós, a 2004 óta létező Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik alapítója. Annak a „polgári tagozatnak” a tagja, amely ezt az egészet elindította. Tíz éven át volt az egyesület titkára.

Kézműves ember volt, épületszobrász, díszműkovács, formatervező, kertész. Munkamániás, erős, egyenes és segítőkész ember. A Hajdúságban nőtt fel, sokszor mesélt elragadtatva a régi paraszti világ természetközeli életéről, és keserűen arról, hogyan rombolódott le mindez.

Azt tervezte, hogy galambot és nyulat fog tartani, ahogy azt régen látta otthon. Szeretett volna még egyszer olyan galamblevest enni, amilyet gyerekkorában kapott, az első friss zöldborsóval.

Végül is a vesztésre álló értékek képviseletét tartotta a legfontosabbnak. Kevés emberben van már meg ez a fajta emlékezés és tartás.

Hű és kitartó barátunk volt. Halálával elveszett egy darab érték, egy darab hitelesség a világból. Mi nem felejtünk el, Miki.

Az MGE többi alapítótagja

Dr. Bordács István
Dr. Bordács Ágnes
Dr. Csoma Ágnes
Bittera Dóra
Dr. Fári Miklós
Dr. Karácsony András
Molnár B. Tamás
Molnár Márk
Roisz László
Szilágyi Béla
Szilágyi Dénes

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!