Osztriga búzafűlével

0
Zoldsparga osztriga 0182

Búzafűlé

A Coi konyháján Green Star Juicer zöldségcentrifúgát használnak. Ezzel a géppel kíméletesen, és a megszokottnál nagyobb mennyiségben lehet levet kinyerni zöld levelekből és füvekből. Az alapanyag nem oxidálódik, a lé nem melegedik túl, mérhetően magasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat, mint más gépeknél.

A mártáshoz Daniel Patterson a zöld fűlevet kevés olívaolajjal és xantánnal sűríti: világítóan zöld és friss mártás az eredmény.

Gillardeau

Nyugat-Franciaországban, La Rochelle közelében, az Atlanti-óceánban természetes körülmények között tenyésztett, jó minőségű osztriga; kiemelkedően értékesnek és drágának számít.

A francia Gillardeau család a 19. század végén alapította osztrigafarmját Oléron szigetén. Kagylóik jellegzetessége, hogy meglehetősen húsosak. Gillardeau-rajongók kimondottan tiszta ízűnek nevezik, kritikusai úgy tartják, esetenként kicsit jellegtelenek.

Ezek az osztrigák is különféle méretekben kaphatók: a 4-es méret a legkisebb (40 g), a 00-ás méret szinte a legnagyobb (100 g), de előfordulnak 120-150 grammos példányok is, ezeknek egyre több nullával jelölik a méretét.

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel