Mese HabbalVan, amit nem kell magyarázni - Rodenbach Vintage 2012

Van, amit nem kell magyarázni – Rodenbach Vintage 2012

Image

Vannak rossz sörök. Vannak jó sörök. Vannak közel tökéletes sörök. És vannak olyanok, amiket gyakorlatilag nem kell magyarázni vagy jellemezni: a harmónia önmagát magyarázza.

Mindig öröm ilyenekbe belefutni. Főleg így, az év végéhez közeledve.

A Rodenbach Vintage 2012 a világ egyik legszebb stílusának, a flamand vörös ale-nek egy tankönyvinél is csodálatosabb mintapéldája. Gyümölcsös, tejsavas aromanyitány, összetett íz ígéretével. A kevésbé cukrozott, aszalt vörösáfonyás karakter, a kortyba simuló meggy, a háttérből lazán irányító tejsavas csapások kifinomult egésszé kovácsolják az egész italt. Mindehhez pedig még hozzá tud tenni egy végső csavart a pezsgősen száraz, savanykás zárás. A komplex, rafinált korty és a más dimenziókba lépő utóíz násztánca hosszú és szép emlékez hagy a szájban.

A palackot ismét a Saveur Biére-ről szereztem.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!