ReceptekEgyébRibizkelikőr

Ribizkelikőr

A szárától megfosztott bogyókat megmossuk, lecsepegtetjük. Nagyméretű befőttes üvegekbe tesszük. 1,25 kg gyümölcsre 1 liter 90 százalékos szeszt öntünk, melléteszünk néhány ribizlilevelet, és két hónapig csavaros tetővel lezárva állni hagyjuk. 2-3 naponta felrázzuk. Két hónap leteltével leszűrjük, és szitán átnyomkodjuk a gyümölcsöt. Az így nyert vörös léhez 1 liter vízből és másfél kg cukorból főzünk szirupot (elég egyszer felforralni). Összekeverjük, palackokba töltjük és ledugaszoljuk. Egy-két hónap múlva már igen finom.

Másik változat: egy kg gyümölcsre egy liter 40 százalékos alkoholt öntünk, ami lehet például vodka vagy törköly is, majd 375 gramm cukorból és fél liter vízből főzött szirupot adunk hozzá.) Megjegyzendő, hogy az eredeti crème de cassis kizárólag alkoholos macerációval készül (tehát nem nyomkodják ki a gyümölcsöt, csak azt használják, ami kioldódik az alkoholban). A legjobb minőség 20 százalékos alkoholtartalmú.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!