ReceptekNégylábúBáránygerincérme szaftosan

Báránygerincérme szaftosan

Az érméket kisebb tepsiben zsiradék nélkül vastag kakukkfűágyra tesszük, egész kevés curryvel meghintjük, alufóliával lazán lefedve 70-80º C-os előmelegített sütőbe tesszük. 35-40 perc múlva (pontosabban akkor, mikorra megváltozott a színe) megfordítjuk, nagyon kevés feketeborsot őrölünk rá. Ismét befedjük, s további 10-15 percig a sütőben hagyjuk. (Mindez feltételezi, hogy a sütőnk termosztátja pontos, vagy van legalább egy pontos hőmérőnk.) Ezután kivesszük, az érméket felhabzó vajon megforgatjuk, épp csak hogy megfényesedjenek. A legvégén sózzuk-borsozzuk, azonnal tálaljuk. (Jó báránygerinc Budapesten beszerezhető a Korona Szálló melletti török hentesnél és a Széna téren az első emeleten.)A csontból és a húsról leeső részekből néhány kanál mártást készítünk hozzá (liszt nélkül). Adhatunk hozzá házilag félig aszalt paradicsomot, vaj és nagyon kevés leves vagy víz keverékén enyhén párolt zsenge karalábét, spárgafejet, újhagymát, zsenge hónapos retket, egy-egy 80 százalékosra megfőzött újburgonyát, melyre vajon még rápirítunk. (A zöldségeket csak nagyon enyhén sózzuk.)

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!