Mese HabbalTollba mondva - Csupor Ball Point

Tollba mondva – Csupor Ball Point

Img 3660

Magyar invenciók előtt tisztelgő sorozatot indított a Csupor gerillacsapata. Az alapot egy decemberi WeLoveBudapest cikk adta: 13 dolog, amit sose mondj egy magyarnak. És bár a listában több klasszikus is szerepelt (hungry hungarian, goolash, Bukarest,…), Marciék szeme mégis azon a tételen akadt meg, miszerint a magyarok úgy általában imádnak a világban elért eredményeikről beszélni és ki nem állhatják, ha valaki megkérdőjelezi a magyar leleményességet, találékonyságot, gógyit, vagy nevezze mindenki, ahogy akarja. Ekkor jutott eszébe Marci belga főzőtársának, Rick Goosensnek az ötlet, hogy miért nem csinálnak egy szériát a magyar találmányokra kihegyezve. A sorozat nyitódarabját csütörtökön mutatták be a Neked csak Dezső!-ben.

Az első tag a Ball Point, stílusleírása alapján egy könnyed mild ale-nek kellene lennie. Csapolva enyhén zavaros, óarany színt ad, közepesen vastag, hófehér habkoronával. Illata visszafogott, malátásan édeskés, élesztős, citromhéjas és kevés száraz teafüves jelleggel. Zsenge, nyers benyomást kelt első így blikkre. A korty kicsit széthúzó, alapjait tekintve kellően kenyeres, van mélysége, könnyed teste, a hangsúlyosabb, fiatal élesztősség azonban túlságosan is tetten érhető. Emellett pedig jóval élénkebb, mint ahogy azt egy mild ale-től várni lehetne. A komlózás a vártnál erősebb, stílushoz képest hangsúlyosabb zárókesernyével és száraz emlékkel.

Minden fentebb leírttól függetlenül viszont a Ball Point egy egész kellemes ivósör, csak a keserűség és a karbonizáció miatt nem nevezném mildnek. Valahogy selymesebb, gyengédebb sört vártam. Talán ezért is érzem úgy, hogy Csupor Marci sörei közül sokkal szívesebben választom az egészen szenzációs Bunny Hop APA-t vagy a Thermostout-ot (esetleg nitrózva). Laza kortyolgatósnak viszont nyugodt szívvel ajánlható a Golyóstoll.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!