Bűvös SzakácsMGEAranyszalagos ruha Párizsban

Aranyszalagos ruha Párizsban

Magyar haute couture a csokoládékifutón

A Rózsavölgyi-féle csokoládéruha 2014. október 29-én indul el először a párizsi bemutatón, majd öt napon át naponta kétszer vonul fel. A Rózsavölgyi Csokoládé 2013-ban kapta meg a Magyar Gasztronómiai Egyesület Aranyszalag Minőség tanúsítványát.

Rozsavolgyi csokoladeruha

Salon du Chocolat

A minden évben megrendezett francia csokoládévásáron 20 éve tartanak Chocolate Fashion Show-t. A divatbemutatóra két ember kell a nevezéshez: egy csokoládékészítő és egy divattervező, ők közösen készítik el a ruhát. Szigorú feltétel, hogy a kreáció legalább 75%-ban csokoládéból készüljön.

Ciszár Katalin (Rózsavölgyi Csokoládé):

Mi többen álltunk össze: Arantza Villas angol textiltervező, Leslie Vanderleeuw amszertdami designer és csokoládéboltos, és a Rózsavölgyi Csokoládé. Sikerült, beválogattak minket a hatvan modell közé, amit bemutatnak. A megnyitón, az első napon egy VIP veszi föl a ruhát. Esetünkben ez Hélène Gateau lesz az, egy francia színész és televíziós személyiség. Ezután minden nap újra bemutatják professzionális modellek is.

További érdekesség, hogy a Salon du Chocolat alkalmából jelenik meg Valentine Tibère francia csokoládészakértő könyve, 101 chocolats à découvrir – Le guide des grands crus a croquer címmel (101 csokoládé , amit érdemes felfedezni). A kötetben a Rózsavölgyi két csokoládéja is szerepel: a Mara és a Trincheras 95%. Ezekből kóstoló is lesz Párizsban a könyvbemutatón. Ugyanott konferenciát tartanak a Planet Gout néven ismert francia csokoládétesztelők, akik kóstoltatják a Magyar Gasztronómiai Egyesület által díjazott aranyszalagos Madagaszkári Trinitariót is.

Rozsavolgyi bonbon textil 2013 02 09 16.33

A csokolédéfesztivál szerdától vasárnapig tart, vagyis 5 napon át. Az idei év jubileum: a fesztivál alapításának huszadik évfordulóját ünneplik. Ez alkalomból retrospektív ruhabemutató is lesz, korábbi kreációk bemutatásával, naponta kétszer: 15 és 17 órakor

Salon chocolat

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

A bab hatalma

  Mise en place Az íz és az állag sok módon fokozható – például a zöldség megfelelő előkészítésével (mise en place). Alapfeltétel, hogy jó zöldséget szerzünk...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!