Mese HabbalHárom az egyben brainstorming - Bamato

Három az egyben brainstorming – Bamato

Img 0976

Kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni Kiss Tamás a feszített tempót, háromhetenként egy új sört bemutatni azért nem kis feladat. A fantázia viszont úgy látszik, nem akar elveszni, a Hopfanatic ezúttal a Hara’Punk gerillafőzőivel bonyolódott romantikusan extrém egyfőzéses kalandba. Határfeszegetés, kísérletezés, újító gondolatok. Teltajkú komlódémon és kigyúrt Bryan Cranston. Meg egy kis Afrika-dizájn. Ezek a szálak mind összefonódnak a Bamatoban, ami nem Bamako, és nem is elírás, hanem a három alkotó, Balázs, Marci és Tomi serfőzői alteregója egybegyúrva. Lehet verni a kongadobokat.

A Bamato alapötlete a két főzde három slágersörének kombinálása. A kőkemény imperial stout Angry Beast, a remek porter Papap O’Hara és a vérbeli IPA NoHopLimit triumvirátusába ezúttal befurakodott egy jó adag búzamaláta is. Így lett a végeredmény egy belgian style india wheat stout. Ezért meg külön kalapemelés is jár, öt szóba sikerült összeterelni ennek az egész koktélnak a lényegét.

Nem sikerülhet azonban mindig minden próbálkozás egetrengetően jól. A kísérletezés már csak ilyen. A Bamato alapvetően nem rossz, el lehet szürcsölgetni, de nem ad olyan sok újat, mint ahogy azt a recept sejteti. Kicsit halovány az aroma, enyhébb pörkölésű kávé, egy gondolatnyi bourbon vanília és földes brit komló illatát ereszti ki magából a sör a krémes, cappuccinoszín hab mögül. Az ízében leginkább a Papap O’Hara és az Angry Beast emléke fedezehető fel. Egy lágy, krémes és tiszteletet parancsoló kávés stoutként indul, majd irányt vált, elnavigál minket egy búzás-banános irányba, aztán száraz, pörköltmalátás, enyhén füstös érzettel és az amerikai komlók gyantás-citrusos balhorgával még egyszer utoljára fejbevág, mielőtt végleg távozna. Nekem a három alapsör egyéniségének lényege veszett el talán. Egymás kárára akarnak uralkodni, aminek a vége egy nehezen értelmezhető, kicsit lapos versengés. Jó sör, meg minden, de inkább iszom őket külön-külön, mint egybedolgozva.

A Bamato péntek óta csapon van a Hopfanatic Pubban és palackban elérhető a legtöbb kézműves boltban.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!