Bűvös SzakácsMGENyelv előfőzve behozható, pofa nem (Hagyomány és Evolúció, szolg. közl.)

Nyelv előfőzve behozható, pofa nem (Hagyomány és Evolúció, szolg. közl.)

A Magyar Gasztronómiai Egyesület október 26-27-én rendezi az Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntőjét. A versenyzők sorrendje és a részletes kiírás ebben a közleményben olvasható.

A H&E versenyszabályzata a Bocuse d’Or szabályai alapján készült. Ez a szabályrendszer nem minden pontján egyértelmű, a résztvevők sok kérdést tettek fel bizonyos részletekről. Néhányat ezek közül megpróbálunk tisztázni.

A kiírásban szerepel az a kitétel, hogy „marinált” zöldség bevihető. Marinált zöldségen a következő értendő: olyan konzervált, tartósított alaptermék, amelyek előkészítettsége nem sajátosan, célzottan a versenyt szolgálja (savanyított gyöngyhagyma egészben, cornichon egyben, olajban eltett szárított paradicsom stb.)

Behozható aszalt gyümölcs és zöldség, behozható szárított fűszernövény is. Nem hozható be csipsz vagy liofilizált (fagyasztva szárított) termék.

A lényeg: sok minden behozható, de nem ez a fontos. Nem a csipszre kell koncentrálni, hanem a pecsenyelére.

A zsűri elsősorban az “élő” kézi munkát díjazza, és azt, hogy ki mennyire használja ki a rendelkezésére álló időt.

A cél az, hogy minél több munkaigényes elem készüljön el a helyszínen. A verseny szellemét kell tiszteletben tartani, és aki ezt a szellemet sérti meg, annak pontlevonás jár a zsűri közmegygezése alapján. Ez így történik Lyonban is.

Utoljára a finnek péládul leveleire szedett kelbimbót vittek be, ezért pontlevonást kaptak. A kelbimbót a helyszínen kell szétszedni.

Ami a húsokat illeti: nyelv előfőzve behozható, pofa nem. Ez így volt a selejtezőn is.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!