ReceptekHal és tenger gyümölcseiNyelvhal spenóttal és rókagombával

Nyelvhal spenóttal és rókagombával

Xavier hal spenot

Hal

A filézett halat 4-5 percre 6%-os sóoldatba tesszük, onnan kivesszük. Ezután mindig két nyelvhalfilét helyezünk egymásra (“fejtől lábig”). Szorosan műanyagfóliába göngyöljük, majd vákuumcsomagoljuk. 10 percig készítjük 64 °C-os vízfürdőben.

A morzsához 100 g vajban 50 g frissen reszelt kenyérmorzsát világosbarnára pirítunk. Levesszük a tűzről, és hozzáadunk fél gerezd nagyon finomra vágott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, ekkor adjuk csak hozzá a 10 g frissen finomra reszelt parmezánt. Szilikonlapra kenjük hosszú csík formában, lefedjük egy másik szilikonlappal (vagy zsírpapírral), mélyhűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megfelelő méretű morzsacsíkot teszünk a hal tetejére, és szalamanderben (forró grill alatt) rásütünk. Kevés kezeletlen citromhéjat reszelünk rá.

Spenótgarnírung

A leszárazott (vagy zsenge) spenótleveleket szétlapított fokhagymával barnított vajon megfonnyasztjuk. Amikor megpuhult, leszűrjük, még egy kis friss vajjal rövid időre tűzre tesszük. A tányéron szögletesre formázzuk, szirupban főtt hajszálvékony citromhéjat adunk rá.

Citromhéj

A vékonyan lehámozott, majd keskeny szalagra vágott sárga citromhéjat háromszor hideg vízből indítva blansírozzuk (= mindig újra felforraljuk a vizet és elöntjük), majd cukorszirupban (víz és cukor 1:1 arányban) puhára főzzük.

Gomba

Az előzőleg röviden (2 másodpercig) blansírozott rókagombát vajon, finomra vágott salottával pároljuk-pirítjuk, majd kevés borjúpecsenyelevet hozzáadva tovább forgatjuk. Tálalás előtt finomra vágott snidlinggel hintjük meg.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!