Bűvös SzakácsMGEMagyar Gasztronómiai Egyesület Közhasznúsági jelentés (2012)

Magyar Gasztronómiai Egyesület Közhasznúsági jelentés (2012)

Közhasznúsági jelentés 2012. év

Kelt: 2013. április 29.

Tartalom:

  1. A szervezet alapadatai
  2. Közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója
  3. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója

1. A szervezet alapadatai

Szervezet neve: Magyar Gasztronómiai Egyesület
Képviselő: Bittera Dóra
Székhely: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Levelezési cím: u.a.
Adószám: 18116375-2-41
Közhasznúsági fokozat: közhasznú
Nyilvántartásba vételi végzés száma: 20969/2004
Közhasznúsági végzés száma: 12.Pk. 60.988/2004/7. Fővárosi Bíróság

2. A 2011. évi közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója

Februárban zajlott le a IV. Hagyomány és Evolúció döntője, győztese Horváth Szilveszter (La Maréda/Győr). Az OTP Bankkal meghosszabbított megállapodás nyomán lehetővé vált, hogy ismét jelentős összegű tanulmányi támogatásokat jutassunk OTP Klub ösztöndíj formájában a legjobban szereplő szakácsoknak további önképzés céljára.

Az MGE közreműködésével tovább bővült az éttermi OTP Klubhálózat, a GaultMillau kalauzban jól szereplő éttermek és cukrászdák bevonásával.

Márciusban Széll Tamás (Onyx) igen jó helyezést ért el Brüsszelben a Bocuse d’Or 2012-es európai selejtezőjén, ezzel Magyarország – a verseny történetében először – bekerült a lyoni világdöntőbe. A siker nyomán a Miniszterelnökség 25 millió Ft összegben nyújtott vissza nem térítendő támogatást 18%-os önrésszel a felkészüléshez.

Az MGE Geir Skeie (Norvégia) és Rasmus Kofoed (Dánia) korábbi BDOR győzteseket kérte fel, segítsenek a tréningben, melyben továbbra is intenzíven részt vesz Molnár B. Tamás. A 2015-ös lyoni világversenyre ismét a Hagyomány és Evolúciót hirdetjük meg országos Bocuse d’Or selejtezőként. Legközelebb is pályázni kívánunk a Bocuse d’Orra azzal a céllal, hogy 2016-ban vagy 2018-ban Budapest lehessen az európai selejtező helyszíne.

Az MGE – tekintettel a kapott támogatások csökkenésére – újabb forrásokat és/vagy újabb szponzorokat igyekszik bevonni azzal a céllal, hogy a BDOR mellett a szélesebb célcsoportokat érintő versenyek, képzési formák és egyéb programok a tervek szerint folytatódhassanak (köztük az Aranyszalag Minőség tanúsítvány és egy újfajta szakácsképzés bevezetése).

2012-ben egyesületünk folytatta az előkészületeket egy hiteles minőségtanúsítási rendszer és új szakácsképzési formák bevezetés érdekében: folytatódtak a tárgyalások a NÉBIH képviselőivel a hosszú távú együttműködés céljával, és az egyesület két tanulmányt adott le a Miniszterelnökségnek nevezett két területre vonatkozóan – részben a helyzetet elemezve, részben körvonalazva azt, hogy civil szervezetünk jelenleg mit tud tenni.

A tanulmányok elolvashatók a Bűvös Szakácson:

Az MGE folytatta terméktesztjeit: októberben a fűszerpaprikateszt rendkívüli médiavisszhangot is kapott.

A salzburgi Ikarus Étteremben a 2012. évben havi rendszerességgel készültek az innovatív élvonalbeli szakácsokról szóló beszámolók. Riport készült a San Sebastiánban megtartott nemzetközi szakácskongresszusról is. A recepteket és a technológiákat a Bűvös Szakács dokumentálja, ezenkívül idegen nyelvű recept- és háttéranyag teljes terjedelemben rendelkezésre áll.

Az MGE számos tagja küldöttként rendszeresen részt vett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés felügyeleti Osztály munkájában.

3. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója

A beszámoló letölthető PDF formában az alábbi ikonra kattintva:

Bittera Dóra
a szervezet vezetője

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Lázadó levesek

A magyar konyhának van egy régi nagy adóssága a gyümölcslevesekkel, ahol is egy bizonyos fajta lisztes-habarásos, tejtermékes meggyleves-készítmény ma is ikonikus. Édes és sűrű,...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!