Bűvös SzakácsMGEMagyar Gasztronómiai Egyesület Közhasznúsági jelentés (2012)

Magyar Gasztronómiai Egyesület Közhasznúsági jelentés (2012)

Közhasznúsági jelentés 2012. év

Kelt: 2013. április 29.

Tartalom:

1. A szervezet alapadatai
  2. Közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója
  3. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója

1. A szervezet alapadatai

Szervezet neve: Magyar Gasztronómiai Egyesület
Képviselő: Bittera Dóra
Székhely: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Levelezési cím: u.a.
Adószám: 18116375-2-41
Közhasznúsági fokozat: közhasznú
Nyilvántartásba vételi végzés száma: 20969/2004
Közhasznúsági végzés száma: 12.Pk. 60.988/2004/7. Fővárosi Bíróság

2. A 2011. évi közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója

Februárban zajlott le a IV. Hagyomány és Evolúció döntője, győztese Horváth Szilveszter (La Maréda/Győr). Az OTP Bankkal meghosszabbított megállapodás nyomán lehetővé vált, hogy ismét jelentős összegű tanulmányi támogatásokat jutassunk OTP Klub ösztöndíj formájában a legjobban szereplő szakácsoknak további önképzés céljára.

Az MGE közreműködésével tovább bővült az éttermi OTP Klubhálózat, a GaultMillau kalauzban jól szereplő éttermek és cukrászdák bevonásával.

Márciusban Széll Tamás (Onyx) igen jó helyezést ért el Brüsszelben a Bocuse d’Or 2012-es európai selejtezőjén, ezzel Magyarország – a verseny történetében először – bekerült a lyoni világdöntőbe. A siker nyomán a Miniszterelnökség 25 millió Ft összegben nyújtott vissza nem térítendő támogatást 18%-os önrésszel a felkészüléshez.

Az MGE Geir Skeie (Norvégia) és Rasmus Kofoed (Dánia) korábbi BDOR győzteseket kérte fel, segítsenek a tréningben, melyben továbbra is intenzíven részt vesz Molnár B. Tamás. A 2015-ös lyoni világversenyre ismét a Hagyomány és Evolúciót hirdetjük meg országos Bocuse d’Or selejtezőként. Legközelebb is pályázni kívánunk a Bocuse d’Orra azzal a céllal, hogy 2016-ban vagy 2018-ban Budapest lehessen az európai selejtező helyszíne.

Az MGE – tekintettel a kapott támogatások csökkenésére – újabb forrásokat és/vagy újabb szponzorokat igyekszik bevonni azzal a céllal, hogy a BDOR mellett a szélesebb célcsoportokat érintő versenyek, képzési formák és egyéb programok a tervek szerint folytatódhassanak (köztük az Aranyszalag Minőség tanúsítvány és egy újfajta szakácsképzés bevezetése).

2012-ben egyesületünk folytatta az előkészületeket egy hiteles minőségtanúsítási rendszer és új szakácsképzési formák bevezetés érdekében: folytatódtak a tárgyalások a NÉBIH képviselőivel a hosszú távú együttműködés céljával, és az egyesület két tanulmányt adott le a Miniszterelnökségnek nevezett két területre vonatkozóan – részben a helyzetet elemezve, részben körvonalazva azt, hogy civil szervezetünk jelenleg mit tud tenni.

A tanulmányok elolvashatók a Bűvös Szakácson:

Az MGE folytatta terméktesztjeit: októberben a fűszerpaprikateszt rendkívüli médiavisszhangot is kapott.

A salzburgi Ikarus Étteremben a 2012. évben havi rendszerességgel készültek az innovatív élvonalbeli szakácsokról szóló beszámolók. Riport készült a San Sebastiánban megtartott nemzetközi szakácskongresszusról is. A recepteket és a technológiákat a Bűvös Szakács dokumentálja, ezenkívül idegen nyelvű recept- és háttéranyag teljes terjedelemben rendelkezésre áll.

Az MGE számos tagja küldöttként rendszeresen részt vett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés felügyeleti Osztály munkájában.

A beszámoló letölthető PDF formában az alábbi ikonra kattintva:

Bittera Dóra
a szervezet vezetője

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Katt ide a részletekért!