Csodatojás Budán

0
Big green egg 6944

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2012. február 26-án, vasárnap este 18 órakor szakmai bemutatót tart az Atakám Bisztróban (I. kerület, Iskola u. 29.) A szűkkörű eseményre egyesületi tagokat és meghívottakat várunk – a létszám már betelt.

Az Atakám Bisztró befogadóképessége legfeljebb 40 fő, kérjük, hogy az egyesület tagjai e-mailben vagy telefonon regisztráljanak. A tagság megértését kérjük, hogy előnyben részesülnek a szakácsok, az étteremtulajdonosok és a szakírók.

A találkozó két témája:a különleges tulajdonságokkal rendelkező grillberendezés, a Big Green Egg bemutatása és a binchotan faszén, amely fehér tölgyből készül, különösen hosszú ideig izzik azonos hőmérsékleten, sőt, többször is felhasználható.

A berendezés sokoldalú felhasználhatóságát a Green Egg forgalmazói mutatják be a XII. Magyar Grillbajnokság dobogós csapatának segítségével. A csapat tagjai: Fehér András, Gonda János, Lendvai Zoltán, Slezák Zsolt.

Ezenkívül kis fogásos ízelítőkkel bemutatkozik az Atakám Bisztró.
A résztvevők az étterem és az egyesület vendégei.

A Big Green Egg óriástojás formájú grillberendezés. Japán eredetű, de alapanyagát mostani formájában a NASA fejlesztette ki: a burkolat vastag, ellenálló és rendkívül jó a hőtartóképessége.

Számos hájtek-kiegészítője révén használata sokoldalú, sok tehát a benne rejlő konyhatechnológiai lehetőség. Például számítógéppel összekapcsolt hőérzékelő irányítja az automatikus ventilátorindítást.

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel