Bűvös Szakács Főkategóriás érmeket kapott a Rózsavölgyi

Főkategóriás érmeket kapott a Rózsavölgyi

Rcsbar

A londoni Academy of Chocolate 2011-es versenyén a Rózsavölgyi Csokoládé a “Bean-to-Bar Best Dark Bar” főkategóriában ezüstérmet kapott a Trincheras 70%-os és bronzérmet a Porcelana 71%-os csokoládékra.

Csiszár Katalin csokoládékészítő mester a Kulináris Charta aláírója. Tőle kaptunk rövid összefoglalót és fotót.

Mindkét csokoládé alapanyaga Venezuelából, ezen kakaóbabok eredeti termőterületéről, Trincheras faluból, illetve a Maracaibo-tó déli részéről érkezik a csokoládéműhelybe, ahol a tisztításuk, pörkölésük, héjazásuk, finomításuk és konsírozásuk történik.

Rcsbean

A Trincheras kakaóbab hasonló karakterekkel rendelkezik, mint a szomszéd völgyben lévő Chuao falu környékén termő kakaóbabok. A Porcelana a világ egyik legritkább criollo kakaóbabja, ami rendkívüli fehérsége miatt kapta a nevét.

Rcscriollo

Ganache kategóriában is ezüstérmet kapott a műhely a barack-passió bonbonra, és szintén ezüstérmet a csokoládék csomagolására.

Rcstrincheras

Rózsavölgyi Csokoládé

1221 Budapest, Ringló u. 33.
Tel: 06 30 5044 294
Üzlet: Királyi Pál utca 6.
www.rozsavolgyi.com

 

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók 500 g csokoládé (Rózsavölgyi madagaszkári és Weiss-féle vietnami Lichu – fele-fele arányban) 300 ml Isigny tejszín (35-40%-os) 500 g tojásfehérje (13-15 tojásból) 80...

Csokoládé mousse (Kobuta)

400 g Rózsavölgyi feketecsokoládé 100 g vaj 100 g Rózsavölgyi kakaópor só (parajdi, guérande-i) 1 csésze erős eszpresszókávé 14 tojásfehérje kevés viszki vagy...

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karanténfőzés

Az MGE lehetőségeihez mérten segíteni szeretne azoknak, akikre a legtöbb teher nehezedik a „vírushelyzetben”. Főzünk orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentősök részére. Szakácsok munkaerővel, hentesek, pékek, cukrászok, beszállítók alapanyaggal, étteremtulajdonosok helyszínnel állnak rendelkezésre. Ez a Karanténfőzés. (Itt találja a kezdeményezés támogatóit.)

Legfrissebb cikkek a rovatban

Búcsúlencse

Tíz hét, amely megmozgatta a fantáziánkat – és a konyhánkat.

Itt is követhet minket

6,082lájkolóTetszik
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Primőrmámor

A három Michelin-csillagos Alain Passard már alig készít húsételt éttermében: unja a húsokat, a jó zöldség érdekes elkészítését tekinti hivatásának. Saját biofarmot is alapított,...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya