Bűvös SzakácsKonyhariportA Pasztell Restaurant letérdelt

A Pasztell Restaurant letérdelt

Nemrégiben Pethő Balázs (Csalogány26) ajánlotta a Pasztellt azzal, hogy „nagyon jó a konyha, nem szabad kihagyni, Erdei János konyhafőnök jó szakács és nagyon rendes gyerek, apró részletekbe menő kiképzést kapott (és kap) egy kétcsillagos olasz étteremben (La Peca/Nicolo Portinari).” És így is ismert szakmai körökben: dolgozott a Csalogány26-ban, a Beszállóban is, de nem róla szól a történet.

Keddi napon történt a foglalás csütörtökre, három személyre, saját néven, saját telefonszámról. Azonnal kiderült, hogy valaki csak pénteken ér rá, ezért a foglalás néhány perc múlva áttevődött péntekre. A hölgy kedvesen közölte, hogy: „Persze, van hely akkor is, szeretettel várjuk önöket”. Pénteken 6-ra szólt tehát a foglalás.

Aztán pénteken 4 óra után megszólalt a telefon, egy férfihang Pasztell néven jelentkezett be. Ebben eddig nincs semmi meglepő. Előfordul, hogy éttermek felhívják ügyfeleiket, hogy ugye nem felejtették el a foglalást, nem is gondolták meg magukat. Egynémely étterem még kártyaszámot is kér, hogy no show esetén levonhasson valamilyen összeget.

A pénteki férfi azonban nem ezért telefonált. „Sajnos letérdelt a foglalási rendszer, túlfoglalás van, sztornírozzuk a foglalásukat”. Ezt mondta, másfél órával a foglalt időpont előtt. Majd így folytatta: „Sajnos holnapra sincs hely, mert a Forma 1 miatt szerencsére telt házunk van”. Rövid hápogás után megszakadt a beszélgetés.

Amikor a sztornírozott vendég magához tért, hívást kezdeményezett az étterem felé, de nem vették fel. Idővel jött ugyan egy visszahívás, de csupán 1 másodperces csöngetés erejéig. A Pasztell számára ezzel az ügy elintéződött. Mi történhetett?

1 – Tételezzük fel, hogy elképesztő oda nem figyeléssel egyazon asztalra több foglalást vettek fel, és ez csak napokkal később, két órával a szervíz előtt tűnt fel nekik. (Ilyen persze egy kicsit is tisztesen vezetett lokálban nem fordul elő.) Ha valahogy mégis megtörténne, akkor a vendéglő normális esetben sűrű bocsánatkérések közepette igyekezne új időpontot egyeztetni, felkínálna kárpótlásul egy üveg champagne-t, vagy 50%-os kedvezményt vagy bármi mást.

Mivel ez láthatóan itt nem merült fel bennük, az étteremnek javasolható, hogy írják ki az online foglalási oldalukra a figyelmeztetést: „Tisztelt vendég, foglalási rendszerünk néha letérdel, ezért felelősséget nem vállalunk. Ezenkívül: ha Önnél vonzóbbnak tűnő személy, esetleg csoport jelentkezik Ön után, rendelését utolsó pillanatban is sztornírozhatjuk”.

A vendégek számára pedig ajánlott, hogy ha a Pasztell étterembe foglalnak, ragaszkodjanak hozzá, hogy „rendszerletérdelés” vagy „túlfoglalás” esetén valamilyen kártérítést kapjanak. Például az az étterem adja meg kártyaszámát biztosítékként, hogy a vendég megterhelhesse a számláját.

2 – Lehetséges még, hogy van egy belső utasítás, mely szerint bizonyos személyeket nem engednek be az étterembe. Például olyanokat, akik esetleg a későbbiekben nem feltétlen és makulátlan hájpolást adnak közre. Ha létezik ilyen utasítás, akkor kérjük, hogy az étterem tegye ki honlapjára a fényképes listát, hogy ilyen egyének ne is kísérletezzenek náluk.

Egy bizonyos étteremajánló szerint ez Magyarország második legjobb étterme. Milyen lehet a harmadik? Sokan vélik úgy, hogy a botrány is jó reklám. Hát tessék, ez most itt a reklám helye.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!