Bűvös SzakácsVáltozás a NÉBIH-nél

Változás a NÉBIH-nél

Zoltai Anna váratlanul távozik a Nébihből, a Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály éléről.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) köszöni azt a tizenkét évet, amikor a „provinciális, bornírt” viszonyok között így közösen elég sok mindenen tudtunk változtatni.

Elértük például, hogy megszűnt a szokásjog, mely szerint a marhahús 2 hét után romlottnak minősült, meg kellett semmisíteni. Megfelelő körülmények között a húst ma már akár érlelni is lehet. Elértük azt is, hogy a füstölt hús nem minősül romlottnak 3 hónap lejárta után. Szintén Anna segítségével értük el, hogy megfelelő körülmények biztosítása mellett mégiscsak lehet vályogházban kolbászt és szalámit érlelni – ahogy azt évszázadokon át csinálták. Nem tűnik el tehát egy jó hagyomány.

Lehetne még folytatani, de nem ez a hosszú listák helye. Nagyon reméljük, hogy ez a felvilágosodott, párbeszéden alapuló viszony folytatódik, s nem térnek vissza a régi idők.

Anna azt ígérte, hogy lehetőségeihez mérten továbbra is aktív marad. Ha valakinek kérdése van, hozzá fordulhat. Ha mással nem, tanáccsal mindenképp segíteni tud.

Anna, még egyszer köszönjük!

Molnár B. Tamás
elnök
Magyar Gasztronómiai Egyesület

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!