Bűvös SzakácsMGEMGE-közgyűlés 2017. május 24.

MGE-közgyűlés 2017. május 24.

Jegyzőkönyv

mely készült a Magyar Gasztronómiai Egyesület (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér 1 sz. alatt bejegyzett közhasznú Egyesület) 2017. május 24. napján megtartott közgyűlésén.

15 órakor a megjelent tagok száma nem éri el a kötelező 50% + 1 főt, ezért a közgyűlés határozatképtelen. Elnök 15 óra 31 perckor megnyitja a megismételt, immár határozatképes közgyűlést. A közgyűlés helyszíne az Alabárdos Étterem a 1014 Budapest, Országház u. 2.sz. alatt.

Jelen vannak az Egyesület külön jelenléti íven feltüntetett tagjai.

Megjelentek levezető elnöknek Karácsony Andrást kérik fel, jegyzőkönyv-vezetőnek Bittera Dórát. A jegyzőkönyv hitelesítői: Auguszt Olga és Takács Lajos.

A 2017. május hó 10. napján kelt meghívó napirendi pontjai kerülnek szavazásra:
1. Az egyesület 2016. évi közhasznúsági tartalmi beszámolójának és pénzügyi beszámolójának elfogadása
2. Az egyesület 2017. évi költségtervezetének elfogadása.
3. Egyéb.

1./2017 sz. Határozat:

A közgyűlés a napirendi pontokat egyhangúan elfogadja.

Az első napirendi pont kapcsán a 2016. évi tevékenységekről szóló rövid tartalmi beszámolót a tagok már korábban megkapták, a pénzügyi beszámolót előadja a Pénzügyi Bizottság elnöke, Pollok László.

A téma kapcsán Arnold Károly megkérdi, az eszközökről van-e leltár illetve analitikai nyilvántartás. A válasz igenlő. Mivel Arnold Károly további pontosításokat szeretne, levezető elnök javasolja, hogy maradjunk az első nepirendi pont tartalmánál, egyéb kérdésekre később lehet visszatérni.

2./2017 sz. Határozat:

Az egyesület 2016. évi közhasznúsági tartalmi és pénzügyi beszámolóját a közgyűlés egy nem szavazattal elfogadja.

Ezt követően a PÜB elnöke ismerteti az egyesület 2017. évi költségvetésének tervezetét.

3./2017 sz. Határozat:

Az egyesület 2017. évi költségtervezetét a közgyűlés egyhangúan elfogadja.

Ezt követően az egyéb c. napirendi pont keretében Arnold Károly kifejti véleményét, mely szerint az MGE reputációját lehet javítani. Állítja, hogy az egyesület tárgyi eszközökről nem vezet analitikai kimutatást. A PÜB elnöke ezzel szemben tájékoztatja, hogy az egyesület vezet kimutatást, leltárnak nevezi. Arnold Károly SZMSZ létrehozását javasolja, ezen belül számviteli szabályok megalkotását és tárgyi eszközök használati rendjének kialakítását. Javaslatát levezető elnök szavazásra bocsátja.

4./2017 sz. Határozat:

A javaslatot a közgyűlés egy igen és három tartózkodás mellett, kilenc nem szavazattal elveti.

Még egy javaslat Arnold Károly részéről: legyen cselekvési terv. Többen javasolják: Arnold úr írja meg a cselekvési tervet, és a következő közgyűlésen szavazás lesz róla. A javaslatot levezető elnök szavazásra bocsátja.

5./2017 sz. Határozat:

A javaslatot a közgyűlés egyhangúan elfogadja.

Az egyéb kérdések közt szólva Bernát Dániel további kiadvány létrehozását javasolja, amely lehetne A főzés tudományának folytatása, témája a modern magyar gasztronómia bemutatása. Vomberg Frigyes és sokan mások helyeselnek, érdemes lenne folytatni kiegészítő kötetekkel a sikeres kézikönyvet. Hentes- és cukrászkönyv is készülhetne egyfajta folytatásként, igen nagy igény lenne rá – nem pusztán a szakmában, hanem az érdeklődő civilek körében is.

Molnár Tamás beszámol a „hagyományos és modernizált” magyar ételek témájú filmsorozat tervéről.

További napirendi pont és hozzászólás nem lévén, levezető elnök tagok részvételét megköszöni, 16:26 perckor a közgyűlést berekeszti.

Kmf.

levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető, hitelesítők

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!