Az alternatív korsó

Img 1115

Minden valamirevaló sörforradalmár szidta már a barátait, hogy miért akkora bunkók, hogy korsóból isszák a sört. Ki iszik sört korsóból? Ki az a lemaradott, múltszázadi vénember, aki még nem tért át minimum a borospohárra? Nyilvánvaló, hogy ennél fontosabb kérdést fel sem lehetne tenni manapság, de mit tehet az egyszeri ember, ha hajlandó a korsót a polc tetejére tenni?

Egy jó sörszakértő, azt mondaná, minden sörhöz külön pohár illik. De egy jó sörszakértő ugye mindenbe beleköt és végtelenül precíznek láttatja magát, hajlamos a sört ivás helyett szippantani és amúgy sem áll két lábbal a földön, ezért sokszor teljesen életszerűtlen megoldásai vannak. Húsz söröspoharat tartani otthon embert és párkapcsolatot próbáló vállalkozás, higgyetek nekem, csak az igazán elvetemülteknek éri meg próbálkozni.

Budapesti kocsmákban gyakran találkozhatunk egyszerű, illatolásra kevésbé alkalmas poharakkal (pl. ilyennel), amit elég igénytelennek tartok. Merthogy van egy nagyon jó és viszonylag olcsó megoldás.

Nem a reklám helye, de az IKEA-nak van egy Ivrig névre keresztelt pohara, aminél mindennapi használatra alkalmasabb poharat nem nagyon ismerek. Szuperül hozza elő az aromajegyeket, viszonylag nagy biztonsággal lehet megítélni az illatot és emellett nagyon jól is néz ki.

Otthoni sör- és kávékóstoláshoz szuper. Üdvös lenne, ha az igényesebb kocsmák is valami hasonló megoldásra állnának rá (ezúton is gratulálok egyébként a Bölcsőnek, az első kocsmának, ahol ilyen poharat láttam).