Mese HabbalAz alternatív korsó

Az alternatív korsó

Img 1115

Minden valamirevaló sörforradalmár szidta már a barátait, hogy miért akkora bunkók, hogy korsóból isszák a sört. Ki iszik sört korsóból? Ki az a lemaradott, múltszázadi vénember, aki még nem tért át minimum a borospohárra? Nyilvánvaló, hogy ennél fontosabb kérdést fel sem lehetne tenni manapság, de mit tehet az egyszeri ember, ha hajlandó a korsót a polc tetejére tenni?

Egy jó sörszakértő, azt mondaná, minden sörhöz külön pohár illik. De egy jó sörszakértő ugye mindenbe beleköt és végtelenül precíznek láttatja magát, hajlamos a sört ivás helyett szippantani és amúgy sem áll két lábbal a földön, ezért sokszor teljesen életszerűtlen megoldásai vannak. Húsz söröspoharat tartani otthon embert és párkapcsolatot próbáló vállalkozás, higgyetek nekem, csak az igazán elvetemülteknek éri meg próbálkozni.

Budapesti kocsmákban gyakran találkozhatunk egyszerű, illatolásra kevésbé alkalmas poharakkal (pl. ilyennel), amit elég igénytelennek tartok. Merthogy van egy nagyon jó és viszonylag olcsó megoldás.

Nem a reklám helye, de az IKEA-nak van egy Ivrig névre keresztelt pohara, aminél mindennapi használatra alkalmasabb poharat nem nagyon ismerek. Szuperül hozza elő az aromajegyeket, viszonylag nagy biztonsággal lehet megítélni az illatot és emellett nagyon jól is néz ki.

Otthoni sör- és kávékóstoláshoz szuper. Üdvös lenne, ha az igényesebb kocsmák is valami hasonló megoldásra állnának rá (ezúton is gratulálok egyébként a Bölcsőnek, az első kocsmának, ahol ilyen poharat láttam).

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

  1. „Minden valamirevaló sörforradalmár szidta már a barátait, hogy miért akkora bunkók, hogy korsóból isszák a sört. Ki iszik sört korsóból? Ki az a lemaradott, múltszázadi vénember, aki még nem tért át minimum a borospohárra?” – írja zsombibacsi. Majd minden eddiginél pontosabb leírását adja az általa „jó sörszakértőnek” titulált beer geek-ről. „Egy jó sörszakértő, azt mondaná, minden sörhöz külön pohár illik. De egy jó sörszakértő ugye mindenbe beleköt és végtelenül precíznek láttatja magát, hajlamos a sört ivás helyett szippantani és amúgy sem áll két lábbal a földön, ezért sokszor teljesen életszerűtlen megoldásai vannak.”

    Ami a „ki iszik sört korsóból?” kérdést illeti, arra a Krak’n Town-ban többen is választ adtak: mindenki. Pedig sok nevezetes craft-főző is akadt köztük, és a sajtó jelesei is szép számban voltak jelen az eseményen, melyen a Dublin Craft Beer Cup 2017-es magyar győzteseit köszöntöttük.

    Vállalom a múlt századiságot, azt az időt, amikor egy kocsmában a mérték nem is lehetett más, mint a fél liter. Ha pedig egy prágai kocsmában pohárnyit rendeltél, könnyen nevetség tárgyává tehetted magadat. Igaz, akkor még szinte kizárólag sörgyári söröket ihattunk és az asztal körül senki nem jegyzetelte és osztályozta a söröket, hanem egyiket a másik után küldte be a szervezetbe.

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!