Bűvös SzakácsMGEMGE közgyűlés – 2015. április 27.

MGE közgyűlés – 2015. április 27.

Jegyzőkönyv

mely készült a Magyar Gasztronómiai Egyesület (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér 1 sz. alatt bejegyzett közhasznú Egyesület) 2015. április 27. napján megtartott közgyűlésén.

17 órakor a megjelent tagok száma nem éri el a kötelező 50% + 1 főt, ezért a közgyűlés határozatképtelen. Elnök 17 óra 15-kor megnyitja a megismételt, immár határozatképes közgyűlést. A közgyűlés helyszíne a Bonex Kft. Tárgyalóterme, a 1334 Budapest, Szabolcs u. 29. sz. alatt.

Jelen vannak az Egyesület külön jelenléti íven feltüntetett tagjai.

A megjelentek levezető elnöknek dr. Karácsony Andrást kérik fel, jegyzőkönyvvezető Bittera Dóra, a jegyzőkönyv hitelesítői: dr. Bordács István és Takács Lajos.

A 2015. hó 15. napján kelt meghívóban jelzett napirend:
1. Az egyesület 2014. évi mérlegének és közhasznúsági tartalmi beszámolójának elfogadása


2. Az egyesület 2015. évi költségtervezetének elfogadása
3. Egyéb

Jelenlévők a napirendet egyhangúlag elfogadják.

2015/1. határozat
Jelenlévők az egyesület 2014. évi mérlegét egy ellenszavazattal (Arnold Károly) elfogadják.

2015/2. határozat
Jelenlévők az egyesület 2014. évi közhasznúsági jelentés tartalmi szöveges beszámolóját egyhangúlag elfogadják.

2015/3. határozat
Jelenlévők az egyesület 2015. évi költségvetési tervezetét egyhangúlag elfogadják.

Az első két pontban foglaltak megtárgyalása után levezető elnök felteszi a kérdést, hogy az egyéb témakörben milyen témákkal kíván foglalkozni a közgyűlés. Pollok László, a pénzügyi bizottság elnöke, az MGE részéről a Pannon ízek program vezetője beszámol arról, hogy megkezdődött a programsorozat, amely 2015. július 31-ig tart, ezt követően öt éven át kell fentartani információs pontot. Ez a pont Pécsett lesz, a Susogó étteremben. Hat film készül regionális hagyományos ételekről és ezek modernizálási lehetőségeiről, a filmeket először a workshopok alkalmából vetítik le, kettő már levetítésre került. A projetkhez az OTP áthidaló rulírozó hitelt nyújt, ennek kamatait elő kell teremteni, csakúgy, mint az 5%-os önerőt.

Arnold Károly javasolja, hogy az MGE gasztronómiai eszközeit adjuk bérbe vagy értékesítsük, ezzel tárjunk fel forrásokat. A pénzügyi bizottság arról tájékoztatja, hogy az egyesületnek kevés konyhaeszköze van, ezek nagyobb részt a Bocuse d’Or felkészülések célját szolgálják, egy részük a gyors technológiai fejlődés miatt erkölcsileg elavult. A pénzügyi bizottság intézkedni fog annak érdekében, hogy a szükségtelenné vált gépeket az egyesület hasznosítsa vagy leselejtezze. Egyéb témakörben felmerül még a kamarai mesterképzés témája, ami ellen az MGE 175 szakács és étteremtulajdonos által aláírt kiáltványt adott ki. E téren nem történt előrelépés, a kamarai mesterképzések folytatódnak, szakmailag ugyan kárt okoznak, de a kamarának komoly bevételt jelentenek. Jelenlévők úgy vélik, hogy amíg a kamarának érdeke főződik a jelenlegi formában a mesterképzés folytatásához, addig nem következik be pozitív fordulat. Annyi „puhulás” tapasztalható mindemellett, hogy a hatóságok elfogadhatónak tartják tanulók fogadására azt az éttermet, ahol szakirányú iskolát végzett munkatárs dolgozik.

Egyéb kérdés nem lévén levezető elnök 18:10-kor berekeszti a közgyűlést.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!