Mese HabbalA Mese habbal bemutatkozója

A Mese habbal bemutatkozója

Üdvözlet mindenkinek!

Régen kezdődhetett a Mese habbal története, nagyjából annál a pontnál, mikor a tinédzserfiú először mer nagyot álmodni és leemel a polcról egy megszokottól eltérő, barna színű sört. És rájön, hogy nem csak egyféle sör létezik. Az azóta eltelt sok év alatt persze tágult a világkép, növekedett az ismeretanyag, főzetek jöttek és mentek, az alapok azonban mit sem változtak: sört nem kérünk úgy, hogy csapos, egy sört legyen szíves. A sör ugyanis nem egy, hanem ezerféle. Nem csak aranyszín, hanem szénfekete, rozsdabarna, rubinvörös, fakósárga. Nem csak kristálytiszta, hanem zavaros, ködös, opálos. Nem csak szép habos, hanem paplanos, levegős, hamar illanó, kitartó, esetenként vékonyan feszülő. Nem csak sörillatú, hanem aszalt gyümölcsös, mangós, fenyőgyantás, citrusos, ánizsos, bodzás. A sör paradox kettőssége, hogy mindenki ismeri és mégis csak nagyon kevesen. A Mese habbal célja pedig az útmutatás ebben a megtévesztett világban, a jó és a tökéletes felkutatása, a hanyagság és igénytelenség elleni mindennapos küzdelem, végső soron a világ és a sörvilág jobbá tétele. A Mese habbal nem csak véleményt akar alkotni, hanem véleményeket is akar hallani, vitákat indítani és kérdéseket feltenni, rávenni az embereket, hogy ne csak igyák a sört, hanem kóstolják is, mert ha odafigyelünk, a habok mesélnek nekünk.

zsombibacsi

Img 0656

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Lázadó levesek

A magyar konyhának van egy régi nagy adóssága a gyümölcslevesekkel, ahol is egy bizonyos fajta lisztes-habarásos, tejtermékes meggyleves-készítmény ma is ikonikus. Édes és sűrű,...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!