Mese Habbal A Mese habbal bemutatkozója

A Mese habbal bemutatkozója

Üdvözlet mindenkinek!

Régen kezdődhetett a Mese habbal története, nagyjából annál a pontnál, mikor a tinédzserfiú először mer nagyot álmodni és leemel a polcról egy megszokottól eltérő, barna színű sört. És rájön, hogy nem csak egyféle sör létezik. Az azóta eltelt sok év alatt persze tágult a világkép, növekedett az ismeretanyag, főzetek jöttek és mentek, az alapok azonban mit sem változtak: sört nem kérünk úgy, hogy csapos, egy sört legyen szíves. A sör ugyanis nem egy, hanem ezerféle. Nem csak aranyszín, hanem szénfekete, rozsdabarna, rubinvörös, fakósárga. Nem csak kristálytiszta, hanem zavaros, ködös, opálos. Nem csak szép habos, hanem paplanos, levegős, hamar illanó, kitartó, esetenként vékonyan feszülő. Nem csak sörillatú, hanem aszalt gyümölcsös, mangós, fenyőgyantás, citrusos, ánizsos, bodzás. A sör paradox kettőssége, hogy mindenki ismeri és mégis csak nagyon kevesen. A Mese habbal célja pedig az útmutatás ebben a megtévesztett világban, a jó és a tökéletes felkutatása, a hanyagság és igénytelenség elleni mindennapos küzdelem, végső soron a világ és a sörvilág jobbá tétele. A Mese habbal nem csak véleményt akar alkotni, hanem véleményeket is akar hallani, vitákat indítani és kérdéseket feltenni, rávenni az embereket, hogy ne csak igyák a sört, hanem kóstolják is, mert ha odafigyelünk, a habok mesélnek nekünk.

zsombibacsi

Img 0656

 

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karanténfőzés

Az MGE lehetőségeihez mérten segíteni szeretne azoknak, akikre a legtöbb teher nehezedik a „vírushelyzetben”. Főzünk orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentősök részére. Szakácsok munkaerővel, hentesek, pékek, cukrászok, beszállítók alapanyaggal, étteremtulajdonosok helyszínnel állnak rendelkezésre. Ez a Karanténfőzés. (Itt találja a kezdeményezés támogatóit.)

Legfrissebb cikkek a rovatban

Búcsúlencse

Tíz hét, amely megmozgatta a fantáziánkat – és a konyhánkat.

Itt is követhet minket

6,084lájkolóTetszik
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Érettségi vizsga a zöldségpiacon

Okra, csoj-szum, újhagyma, paprika, padlizsán, paradicsom, fodros kel – kapható a Fény utcai piacon Alain Passard A csúcsgasztronómiában Alain Passard nevéhez kötődik a zöldségek emancipálása. Ő...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya