Bűvös SzakácsMGEÉS MEGVAN AZ ELSŐ MICHELIN-CSILLAG !!!

ÉS MEGVAN AZ ELSŐ MICHELIN-CSILLAG !!!

Miguel %c3%a9s nicolas blog

Magyarországon az első Michelin-csillagot a COSTES kapta (Budapest, Ráday u. 4.)
(A képen: Miguel Vieira és Nicolas Delgado )

UGYANAKKOR mostantól kezdve NÉGY magyar étterem viseli
a Bib Gourmand címet
(„tisztes konyha kedvező áron”).
Ezek abc-sorrendben a következők:

Arcade, Bock Bisztró, Csalogány26, Huszonegy Magyar vendéglő …

Elveszítette Bib Gourmand státuszát viszont
a Náncsi néni.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa:

Gerendai karoly

Örülünk a Michelin-csillagnak, de ami még fontosabb: Magyarországon már van négy-öt olyan étterem, melynek teljesítménye nyilvánvalóan csillagesélyes. Érdemes dolgozni! Nagyon jó dolog indult el Magyarországon.

Miguel kicsi m%c3%a1sik

Fontos elmondani még, hogy a Costes csillagában igen nagy érdeme van a korábbi portugál konyhafőnöknek, Miguel Vieirának is, aki pillanatnyilag Lisszabonban dolgozik, mert erős honvágya volt. Új séfünk Nicolas Delgado. Vele együtt szem előtt tartjuk hogy a csillagot ezek szerint meg lehet kapni, de tudva tudjuk, hogy el is lehet veszíteni. Mi szeretnénk megtartani….

Ill about

Fazekas László, Arcade:

Gratulálunk a Costesnek! Örülünk annak, hogy végre Magyarországon csillagot kapott egy étterem. Örvendetes, hogy a Michelin észrevette Magyarországot, és hogy hirtelen négy új bib gourmand lett, köztük mi is.

Bíró Lajos, a Bock Bisztró konyhafőnöke:

„Örülünk a csillagnak, örülünk az elismerésnek. Van értelme dolgozni.”

Biro

Pollok László és Pethő Balázs, a Csalogány26 tulajdonosai:

Pollok %c3%a9s bal%c3%81zs

Meg akartuk mutatni, hogy mindenek ellenére (válság, bornírt előírások, elmúlt hatvan év) is lehetséges jót csinálni! A Csalogány a konyhára koncentrál, a legfontosabb az alapanyag, ebben nálunk nincs kompromisszum. Valami elindult, amit nem lehet visszafordítani.

Zsidai Zoltán Roy, a 21 Magyar Vendéglő tulajdonosa

Roy

Gratulálunk a Costesnek, és különösen örülünk annak, hogy egyáltalán felfigyeltek Magyarországra.

Zsolti

Mindenkinek külön is gratuláltam: nagyon örömteli dolognak tartom, hogy kialakult egy közösség, ahol irigykedés és féltékenykedés nélkül tudunk örülni egymás sikerének.

Köszönjük Litauszki Zsolt tanácsadónknak és a többi szakácsunknak, hogy eljuthattunk ide!

Gerendai Károly ott volt a Hagyomány és Evolúció verseny támogatói között. 2010. február 25-én, a Hagyomány és Evolúció verseny után írta az alábbi levelet.

Kedves Dóra és Tamás!

Örülök, hogy ha csak kicsivel is, de hozzájárulhattam a rendezvény sikeréhez. Ezúton is gratulálok és őszintén örülök, hogy én is részese lehetek az általatok gerjesztett tisztítótűz egyre látványosabb eredményeinek.

Szerintem jó dolog jó dolgokban résztvenni. Persze nektek más a helyzetetek, mert nem szereplői, hanem szerzői, alkotói vagytok a történetnek, így a munka és az ezzel járó harc oroszlánrésze rátok hárul, és ez biztos néha nagyon fárasztó.

Szeretném, ha tudnátok, hogy a Ti munkásságotok pl. Magyar Nemzetes cikkeitek nélkül biztos nem szántam volna rá magam egy ilyen jellegű és ekkora beruházásra, és ma, bár jóval gazdagabb lennék, sok fontos dologban mégis szegényebbnek érezném magam.

Végül szakmai szemmel két megjegyzés: szerintem – amennyit én láttam belőle – kiválóan megszervezett volt a rendezvény, a Gerbeaud-sokat külön dicséret illeti.

Szerintem a sajtófelelős is jó munkát végzett (arról, hogy a magyar média általános szintje milyen, sem ő sem ti nem tehettek). A hazai médiának és egyes szereplőinek mindig sikerül bebizonyítani, hogy a már eddig is egyre siralmasabb szintnél is lehet még alacsonyabbra tenni a lécet. Ehhez mérten a rendezvény sajtója tartalmilag sem elkeserítő…..

Üdv: Gerendai Károly

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!