Bűvös SzakácsGasztrokultúraSzakácsművészet és étkezési kultúra

Szakácsművészet és étkezési kultúra

Witzigmann portr%c3%a9 kicsi(1)

Stuttgartban átadták a 2006-os nemzetközi Eckart Witzigmann-díjakat.

Ez napjainkban a legjelentősebb gasztronómiai kitüntetések egyike.

2004. óta ítéli oda a nyolcvantagú Deutsche Akademie für Kulinaristik (Német Kulináris Akadémia). A támogatók közt szerepel Baden-Württemberg tartomány és a DaimlerChrysler-Bank.

A díjazottak:

Fredy girardet

„Életműdíjat” kapott a (három Michelin-csillagos) svájci Fredy Girardet (69). Idézet a zsűri méltatásából: „Fredy Girardet lgendává lett, sohasem követett aktuális divatot, mert anélkül is minden trendnek előtte járt”.

Thomas keller kicsi

„A konyhaművész nagyjai” díjat kapott az amerikai (három-Michelin-csillagos) Thomas Keller (51). „Innovációs ereje világhírűvé tette, étterme Amerikában az ínyencek számára egyike a legelső címeknek” – állapítják meg a laudációban.

Cornelia poletto

„A jövő gasztronómusa” díjat értelemszerűen a fiatal utánpótlás kapja. A mostani díjazott a hamburgi (egy Michelin-csillagos) Cornelia Poletto (35). Heinz Winklernél tanult, majd 2000-ben Hamburgban nyitott éttermet Poletto néven.

Dieter kosslick v%c3%a1gott

„Tudomány és média” kategóriában a német Dieter Kosslick (57) kapott díjat, aki egyebek közt 2001 óta a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Dieter Kosslick érte el azt, hogy a „kulinária a filmben” című program a Berlinale állandó részévé vált.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!