Mese HabbalKreatív árpabor – Hopfanatic Gentleman

Kreatív árpabor – Hopfanatic Gentleman

Facebook
Forrás: https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10154401_773659465991558_4968764636778370259_n.jpg

„Egy úriember mindig felkészült.” Ezzel a jelmondattal vágott bele a Hopfanatic az újabb sörbemutatóba pénteken. Szerencsére Kiss Tamás sem tartozik azok közé, akik szerint az erős sörök csak hidegben esnek jól. Simán bevállalt egy 9% körüli árpabort tavaszi nyitányként. Ahogy azt már megszokhattuk, ismét szabadjára engedte a fantáziáját és megpróbálta új köntösbe bújtatni ezt az egyre népszerűbb stílust.

Img 1325

A Gentleman alapjait tekintve egy Citra, Cascade és Centennial komlókkal telepakolt american barley wine. A csavart az egészhez a pürésített mazsola adja, amivel Tomi egy édesebb, aszús irányba akarta vinni a sört. A nyitás ellentmondást nem tűrő, határozott, de mégis van benne egy érezhető szelídség. Az illat keményen gyantás, citrusos, vadócabb imperial IPA-s vonalon indít, de a színfalak mögött megbújik az aszalt szilvás, datolyás, mazsolás jelleg is. A kortyban is jól fellelhető ez a szerethető kettősség, bár ott az arány jobban eltolódik az aszalt szőlős, banános irányba. Ez kifejezetten jót tesz a sörnek. A gyümölcsös érzet később is megmarad egy szárazabb, fűszeresen keserű komlós emlék kíséretében. Nekem a pürésített mazsola helyett inkább a gyümölcsös, belga élesztős vonal jön át, de lehet, hogy az előbbi nélkül hiányérzetem lenne. Összességében egy szépen megtervezett, jól kivitelezett darab. A taps jár a Gentlemannek. Még akkor is, ha egy picit fiatal. Remélem lesz alkalom érettebb korában is kóstolni, mert az idő még közelebb hozná egymáshoz az ízeket és elsimítaná a csipkedő szénsavasságot.

Img 1349

Arra viszont senki nem számított, hogy a Gentleman estéjén betoppan Barney is és polgárpukkasztó troll módjára egy kólát rendel magának. Kicsit úgy érzem, ellopta a showt.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!