ReceptekDesszert„Birsrakás”

„Birsrakás”

Img 8494

Kenyérpuding

Kovászos házi kenyeret szikkasztunk, majd héjazás után tej és tejszín keverékével leöntve állni hagyjuk. (Áztató: tej, tejszín, vaníliarúd, csipet só, cukor).

Kis cukorral habosra kevert tojássárgáját és felvert fehérjét keverünk hozzá, majd kivajazott, cukorral meghintett formába tesszük, közepébe birspürét töltünk, majd vízgőzben egy óra alatt 100 fokon készítjük el.

Birspüré 1
Cikkre vágott birset fahéjjal, szegfűszeggel sütőzacskóba teszünk. Puhára sütjük, majd összemixeljük. Agárdi birspálinkával illatosítjuk. Mikor kihűlt, lemezre csíkot húzunk belőle, így fagyasztjuk meg, így tesszük a felfújt közepébe.

Birspüré 2

Cikkre vágott birset kevés cukorral és citromlével puhára főzünk, majd a főzőlé egy részével simára turmixoljuk. Kétszer passzírozzuk, kihűlés után üvegpohárban tálaljuk.

A főzőlé másik részét felére redukáljuk, és espumát készítünk belőle (6 g zselatin/liter) és a pohárba tett „birspüré 2” tetejére nyomjuk.

Birsalmasajt
A birset puhára főzzünk, majd ledaráljuk. 1kg gyümölcshöz 400 g cukrot adunk, visszatesszük a tűzre, és „kipuffogtatjuk”, mint a szilvalekvárt. Forrázott hámozott dióval keverjük és lemezen hűtjük. Két-három nap szikkadás után kutterben morzsalékosra darájuk.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!