ReceptekElőétel és salátaSajtos tápiókaropogós

Sajtos tápiókaropogós

Hozzávalók

  • 120 g reszelt parmezán
  • 200 g tápiókagyöngy
  • 240 ml teljes tej
  • kóser só és frissen őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • csipetnyi paprika
  • olaj a sütéshez

Különböző tulajdonságú tápiókagyöngyök vannak forgalomban. Tanácsos a csomagon lévő használati útmutatót elolvasni. Általában 2,5-5-szörös mennyiségű lobogva forró vízbe (vagy más folyadékba) tesszük és – mérettől, fajtától függően 6-10 percig főzzük gyöngyöket. (Van, aki leöblíti előre, de áztatni semmiképp nem kell.) Leszűrjük, folyó vízzel lemossuk. Itt kezdődik a további felhasználás.

Kisebb, mélyebb fajta sütőformát kibélelünk műanyagfóliával (a széleken lógjon túl). Keverőtálban összekeverjük a sajtot a fenti módon előkészített tápiókával, leöntjük forró tejjel, így is megkeverjük. Hamarosan sűrű massza keletkezik belőle. A fűszerekkel ízesítjük, majd beleöntjük a kibélelt formába.

Letakarjuk a túllógó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Legalább egy órán át szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, de akár 5 napra is.

Vastag falú serpenyőben 180 °C-ra hevítjük az olajat. Közben fatáblára kiborítjuk a formából a tápiókás masszát. Vékony pengéjű éles késsel egyforma (körülbelül 3 cm-es) kockákat vágunk belőle.

Kisebb adagonként frittírozzuk őket, ügyelve rá, hogy az olajban ne érjenek egymáshoz. Sütés közben néha mozgassuk meg a kockákat, nehogy összeragadjanak. Körülbelül 3 perc alatt minden oldalon egyenletesre pirulnak. Konyhai itatósra vesszük ki, azonnal tálaljuk. Adhatunk hozzá valamilyen édes-savanyú mártogatót, például sültpaprika-krémet.

Kapcsolódó

Megnyílt a 101 Bistro

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

  1. 3 cm-es kockákra vágjuk? Kockákra?! Nem inkább szeletekre, mint ahogy a fotón is látható? Bár akkor meg a 3 cm nem stimmel, azt túl vastagnak érzem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!