Bűvös SzakácsMGELevél a turisztikai ügynökség vezetőjének

Levél a turisztikai ügynökség vezetőjének

Ezt a levelet elektronikus úton továbbítottuk a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójához.

Tisztelt Guller Zoltán! Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Meghallgattuk az önnel nemrég készített interjút, Akciók és kampányok – az MTÜ a kiláboláson dolgozik címmel.

Idézet az interjúból: „…az éttermek világából is vannak szerencsére jó példák. Ilyen Hegyi Attila, aki a Bazilikánál elhelyezkedő étteremből 300-400 címre szállít ma már ki ételt, vagy a Bocuse d’Or Akadémia egyesület, amelynek séfjei naponta 120 adag ételt főznek az orvosoknak. Szimpatikus kezdeményezés az Etesd a dokit! elnevezésű, Etyeken pedig Rólusfalvy Pál a rendezvényszervező cége marketingeseit a szőlőbe irányította át dolgozni.” (60 nap alatt a mennyből a pokolba, Magyar Nemzet)

Vezérigazgató úr a hazai turizmus és vendéglátóipar meghatározó alakja, szakterületén mégis alulinformáltnak tűnik. Szeretnénk segíteni.

A Magyar Gasztronómiai Egyesületet támogató szakácsok és konyhafőnökök március 20-a óta főznek a kórházi dolgozóknak, a kezdeti 80-100 adagról 136 adagra ment fel a napi teljesítmény.

Kezdeményezésünkről – amit az Etesd a dokit! projekttel egy időben kezdtünk – hírt adott az origo.hu, a 444.hu. az RTL Klub, a Tilos Rádió, a Magyar Hang és a Bűvös Szakács (az MGE honlapja). Mindez azonban elkerülte a figyelmét.

Az MGE példáját azóta többen követik, köztük van a Bocuse d’Or egyesület is, és ez jó dolog.

Fontos különbség: az MGE nincs közpénzek százmillióival kistafírozva, mégis nagyon gyorsan felállított egy olajozott rendszert. Mely rendszer a civiltársadalom önkéntes támogatásával működik.

Büszkék vagyunk arra, hogy a legjobb magyar alapanyagok és termékek előállítói (köztük aranyszalagosok) és a legigényesebb kereskedők a társaink.

Reméljük, hogy nem lesz rá sokáig szükség, de egyelőre kérjük, hogy támogassanak továbbra is. A felajánlásaik teszik lehetővé azt, hogy együtt segíthessünk.

Akik nélkül a karanténfőzés nem valósulhatott volna meg: 

Támogatóink bővülő listája ITT

Szívélyes üdvözlettel
Molnár B. Tamás
elnök
Magyar Gasztronómiai Egyesület

Kapcsolódó

A karanténfőzés posztjai
Tészta a la claustrophobia

 

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!