Bűvös SzakácsMGELezárult az MGE tavaszi zöldség-gyümölcs vetélkedője

Lezárult az MGE tavaszi zöldség-gyümölcs vetélkedője

A tervezett egy darab helyett kettőt sorsolt ki az MGE a képen látható vasserpenyőből, tekintettel a sok helyes beérkezett megoldásra. A tárgynyereményes MGE-vetélkedő kiírása ITT LÁTHATÓ. A neveket kalapból húzta ki Molnár B. Tamás.

A helyes megoldás a C opció volt. A két szerencsés nyertest e-mailben is értesítjük:

  • Erdő Mariann
  • Tőkés Tamás

Nyereményt kapnak ki azok is, akik a vetélkedő fotóin szereplő alapanyagok más irányú felhasználására tettek javaslatot. A két legjobb megoldást a zöldségek további felhasználására

  • Anastasia Dutova és
  • Lövenberg Balázs

küldte.

Anastasia takarékos és két lábbal áll a földön, gondol az egyszerű otthon főzőkre is. Alapelve világos: minden kirántható: “Az alapanyag felhasználására az a javaslatom, hogy mindent rántsunk ki. A finom salátalevelekhez vékony japán panírozást, tempurabundát javasolok.”

Balázs javaslata – amellett, hogy az állati étkezési szokások mély ismeretéről tanúskodik – innovatív is, a zeller kapcsán jövőbelátó és bölcs a szövege. “Azt a körtét egyes lovak még megeszik. A többit talán rágcsálók, esetleg vaddisznók szívesen fogyasztják. A zellerrel lehet probléma, ezért érdemes felvágni kisebb darabokra, mert a hosszabb, szívós szálak dugulást okozhatnak kisebb állatok bélrendszerében. Ettől eltekintve minden rendben a kínálattal.”

Nyereményük: meghívó a Magyar Gasztronómiai Egyesület május 5-i aranyszalagos gálájára, ahol a legjobb magyar szakácsok főznek régi és új aranyszalagos alapanyagokból, illetve

  • aranyszalagos Heppenheimer tojás és
  • Saliverzum salátaválogatás.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik
közhasznú egyesületünk céljaival egyetértenek
és nekünk utalják adójuk 1%-át

MGE
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

 

 

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!