Bűvös SzakácsMGELezárult az MGE tavaszi zöldség-gyümölcs vetélkedője

Lezárult az MGE tavaszi zöldség-gyümölcs vetélkedője

A tervezett egy darab helyett kettőt sorsolt ki az MGE a képen látható vasserpenyőből, tekintettel a sok helyes beérkezett megoldásra. A tárgynyereményes MGE-vetélkedő kiírása ITT LÁTHATÓ. A neveket kalapból húzta ki Molnár B. Tamás.

A helyes megoldás a C opció volt. A két szerencsés nyertest e-mailben is értesítjük:

  • Erdő Mariann
  • Tőkés Tamás

Nyereményt kapnak ki azok is, akik a vetélkedő fotóin szereplő alapanyagok más irányú felhasználására tettek javaslatot. A két legjobb megoldást a zöldségek további felhasználására

  • Anastasia Dutova és
  • Lövenberg Balázs

küldte.

Anastasia takarékos és két lábbal áll a földön, gondol az egyszerű otthon főzőkre is. Alapelve világos: minden kirántható: „Az alapanyag felhasználására az a javaslatom, hogy mindent rántsunk ki. A finom salátalevelekhez vékony japán panírozást, tempurabundát javasolok.”

Balázs javaslata – amellett, hogy az állati étkezési szokások mély ismeretéről tanúskodik – innovatív is, a zeller kapcsán jövőbelátó és bölcs a szövege. „Azt a körtét egyes lovak még megeszik. A többit talán rágcsálók, esetleg vaddisznók szívesen fogyasztják. A zellerrel lehet probléma, ezért érdemes felvágni kisebb darabokra, mert a hosszabb, szívós szálak dugulást okozhatnak kisebb állatok bélrendszerében. Ettől eltekintve minden rendben a kínálattal.”

Nyereményük: meghívó a Magyar Gasztronómiai Egyesület május 5-i aranyszalagos gálájára, ahol a legjobb magyar szakácsok főznek régi és új aranyszalagos alapanyagokból, illetve

  • aranyszalagos Heppenheimer tojás és
  • Saliverzum salátaválogatás.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik
közhasznú egyesületünk céljaival egyetértenek
és nekünk utalják adójuk 1%-át

MGE
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

 

 

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!