Bűvös SzakácsMGEMGE-közgyűlés 2018. május 28.

MGE-közgyűlés 2018. május 28.

Mge egyenesitett

Jegyzőkönyv

mely készült a Magyar Gasztronómiai Egyesület (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér 1 sz. alatt bejegyzett közhasznú egyesület) 2018. május 28. napján megtartott közgyűlésén.

15 órakor a megjelent tagok száma nem éri el a kötelező 50% + 1 főt, ezért a közgyűlés határozatképtelen. Elnök 15 óra 16 perckor megnyitja a megismételt, immár határozatképes közgyűlést. A közgyűlés helyszíne az Fáma étterem 1013 Budapest, Attila út 10. sz. alatt.

Jelen vannak az Egyesület külön jelenléti íven feltüntetett tagjai.

Megjelentek levezető elnöknek Karácsony Andrást kérik fel, jegyzőkönyv-vezetőnek Bittera Dórát. A jegyzőkönyv hitelesítői: Auguszt Olga és Takács Lajos.

A 2018. május hó 13. napján kelt meghívó napirendi pontjai kerülnek szavazásra:
1. Az egyesület 2017. évi közhasznúsági tartalmi beszámolójának és pénzügyi beszámolójának elfogadása
2. Az egyesület 2018. évi költségtervezetének elfogadása
3. Egyéb

1./2018 sz. Határozat:

A közgyűlés a napirendi pontokat egyhangúan elfogadja, megszavazza a jegyzőkönyvvezetőt és a hitelesítőket.

Az első napirendi pont kapcsán a 2017. évi tevékenységekről szóló tartalmi beszámolót
a tagok már korábban megkapták, a pénzügyi beszámolót előadja a Pénzügyi Bizottság elnöke, Pollok László, a tagok nyomtatott formában megkapják.

2./2018 sz. Határozat:

Az egyesület 2017. évi közhasznúsági tartalmi és pénzügyi beszámolóját a közgyűlés egyhangúan elfogadja.

Ezt követően napirendre kerül az egyesület 2018. évi költségvetési tervezete. Molnár Tamás elnök röviden összefoglalja a 2018. évre tervezett tevékenységeket (filmsorozat folytatása, szakácsképzések szervezése a Gundel megállapodás szerinti termeiben, Czifray-verseny részére új helyszín keresése.)

3./2018 sz. Határozat:

Az egyesület 2018. évi költségtervezetét a közgyűlés egyhangúan elfogadja.

Ezt követően a 3. („egyéb”) című napirendi pont keretében „Arnold Károly tájékoztatja a közgyűlést, hogy a 2017. évi közgyűlési határozat előírása szerint a jelen közgyűlésen való megtárgyalásra előkészítette az MGE 2018. évi cselekvési tervét, melynek főbb pontjai: paradigmaváltás, egyesületi élet reformja, felülvizsgálat a peb működéséről, az MGE vagyoni adatainak megállapítása.”

A tagtárs „paradigmaváltási” javaslata szerint a „csúcsgasztronómia” helyett a közétkeztetés kerülne homloktérbe. Takács Lajos elnökségi tag elmondja, tévedés van: az MGE nem csúcsgasztronómiával és nem közétkeztetéssel foglalkozik, hanem „jó gasztronómiával”. Ettől függetlenül egyesületünk szívesen segít minden jó közétkeztetési projektet, amelyet mások visznek. A téma egyébként sokkal inkább tartozik a Vendéglátók Ipartestülete hatáskörébe; Vomberg Frigyes elnökségi tagunk is rendszeresen részt vesz ez irányú egyeztetéseken; Lévai Anikó is felkarolta a problematikát, így a közétkeztetés területén reménykedhetünk előrelépésben.

A paradigmaváltás kérdését levezető elnök szavazásra bocsátja.

4./2018 sz. Határozat:

Egyetlen igen szavazat születik, az összes többi jelenlévő nemmel szavaz, vagyis paradigmaváltás nem lép életbe.

Arnold tagtárs virtuális gasztronómiai intézet létrehozását is javasolja, mire azt a választ kapja több tagtárstól, hogy ez már létezik, Bűvös Szakács néven, ennél tágasabb „intézet” létrehozására jelenleg egyesületünknek nincs forrása. Mindemellett szívesen vesszük szponzorok bekapcsolását efféle tervek megvalósításába. A kérdést szavazásra bocsátani fölösleges. Amint hogy az MGE külön két havonta megrendezendő „egyesületi napot” sem kíván tartani – átlagosan havi egy rendezvénye van már így is.

5./2018 sz. Határozat:

Levezető elnök utolsóként szavazásra bocsátja Arnold Károly azon javaslatát, hogy vizsgálják felül a könyvelés analítikai pontosságát. A jelenlévők tájékoztatják, hogy a könyvelés pontos és – rajta kívül – nemmel szavaznak a felvetésre.

Arnold Károly jelzi még, hogy a magyar-gasztronomiai-intezet.hu
doménnevet bármikor egyesületünk rendelkezésére bocsátja, ha erre szükség van.

További napirendi pont és hozzászólás nem lévén, levezető elnök tagok részvételét megköszöni, 15:56 perckor a közgyűlést berekeszti.

Kmf.

Levezető elnök: dr. Karácsony András
Jegyzőkönyv-vezető: Bittera Dóra

Hitelesítő I.: Auguszt Olga elnökségi tag
Hitelesítő II.: Takács Lajos elnökségi tag

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!