Mese HabbalHol van itt az uborkaszezon?

Hol van itt az uborkaszezon?

Kesz

Sehol. A nyári szabadságolás meg sem látszik azt újmagyar sörnek vagy magyar újsörnek, az ingerküszöb továbbra is az egekben. Már szinte fel sem emeli az ember a fejét egy bergamottos-narancshéjas-korianderes witre, egy 100 komlós IPA-ra (azért ma kóstoljátok csak meg) vagy akár egy – amúgy tényleg egyedi és zseniális- Fehér Nyúl sour IPA-ra. Pörögnek tehát az új sörök, sőt az új sörfőzdék is, múlt héten elstartolt a FIRST, a nép kisüzemi főzdéje, egyből nyolc sörrel és egy vadonatúj taproommal. Ha kijutok, mindenképpen végigmegyek a sörsoron.

A sok újdonság között szinte majdnem elveszett egy nagyon profi főzet, amit tegnap sikerült először kóstolnom. Bitterrel az elmúlt években többen is próbálkoztak, de amennyire emlékszem, senkinek sem sikerült igazán jól kivitelezett, tradicionális angol bittert készítenie. A HopTop Brewery most megcsinálta: igyátok a Black Knightot, mert nagyon jó cucc.

Korrekten malátás, karamellesen édeskés aroma, kevés shortbreaddel. Semmi citromhéjasság, a gyenge kenyeres jelleg dominál, nincsenek kilógó élesztős jegyek. A korty telt, mégis igen letisztult, a Black Knight jól mutatja a fajtajellemzőket. Karamellmalátás vezénylet mellett futnak fel sorban a diós, vajaskekszes és enyhén melaszos ízek, egytől egyig tisztán csengőn, mellőzve minden geil felhangot. Az utóíz kifinomult, nem villogó, sokáig tart.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!