Mese HabbalHordó és pokróc - BFB Brett Fruit Blend

Hordó és pokróc – BFB Brett Fruit Blend

Img 1539

Kis pauza után újra itt, teljes harci díszben, Húsvéthétfőt egy líblingstílussal ünnepelve.

Vadélesztős söröknél mindig jó szem előtt tartani, hogy a sörök nagy része különböző élesztőtörzsek keverékével van leerjesztve, ami legtöbbször terroirspecifikus, ha nem, akkor pedig gyári titok. Nekem nagy általánosságban a lactobacillus domináns, de emellett erősebb pedios és brettes jegyeket hordozó sörök jönnek be. Több kifejezetten brett-domináns sört is ittam már, de valahogy az volt az érzésem, hogy a lactobacillus támogatása nélkül üresnek tűnnek és az animális jegyek is émelyítővé válnak. Erre most tökéletesen rácáfolt a wallandi Blackberry Farm Brett Fruit Blendje, ami teljesen levett a lábamról.

A BFB Brett Fruit Blend visszafogottan indít, kevés sherry, lópokróc, homoktövis és citrom kakukkfű repül elő a pohárból, csak semmi durvulás, csendes, akár egy alvó csecsemő. A korty tüzesebb, de az összképet inkább mondanám kimértnek, mint vadregényesnek. És ez most itt, ebben az esetben abszolút pozitívum. A balansz tökéletes, a sör egyértelműen a Brettanomycesekről szól, de a hordóérlelés által hozott meggyes, néhol merlot-s jegyek jól ellenpontozzák ezt a keménységet. A citromfüvesség és a száraz, nyerspezsgős zárás mellé még egy kevés, egyébként zavaró „dugós” jelleg is elfér, nem nagyon tud rontani a benyomáson. Szép sör, emlékezetes sör, pedig sehogy sem extrém és egyáltalán nem egy romboló. Bármikor bontanám.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!