Mese HabbalSzupertitkos - Evil Twin & Brewski Gno More Gnomes

Szupertitkos – Evil Twin & Brewski Gno More Gnomes

Img 9620

A jószerencsének és egy gyors orvosi vizitnek köszönhetően a kezeim közé akadt a Brewski és az Evil Twin Brewing egy nemsokára bemutatásra kerülő barley wineja. Már-már evidencia, hogy két ilyen sztárfőzde kollaborációjánál valamilyen csavarnak is kell lenni: ez ebben az esetben a füge. Zseniális gyümölcs, én korábban egy northern english brown ale-hez adtam és egész jól muzsikáltak együtt. Egy nagy kosár, érett füge pedig szinte kiált egy testes, sziruposba hajló sörért, az alapkoncepció tehát mindenképpen ígéretes.

A Gno More Gnomes szolidan nyit. Melaszos édesség, aszalt szilva, enyhén karamellizált maláta és grillázs száll az orrba. Nagyon kell akarnom azt a fügét a háttérben, a gyümölcsösség finoman szólva diplomatikus. Nyúlfarknyi alkoholos felhangok még jelzik, hogy van hova érnie a sörnek. A korty egész kiegyensúlyozott, szerethető. A füge egyértelműbben rajzolódik ki, jó a malátaaalap, nem tolakodóan, de érezhetően kekszes, talán mintha a háttérben egy kevés brown malt is felsejlene. A komlózás szerethető, nem minimál, de nem is túlzó, jól áll a sörnek. Először az jutott eszembe, hogy mennyivel többet ki lehetne ebből hozni, de a végére valahogy megkedveltem. Még úgy is, hogy egyértelműen lenne még hova érnie. Aki fügebombát vár, az le se vegye a polcról, aki viszont csak egy jó barley winet akar inni, az fél év múlva nyugodtan megbonthat egy üveggel.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

6,918lájkolóTetszik
815követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Bárányok előzősávon

Miskolctól északra, már szlovák térerőben van a keleméri Széki puszta tanya. A puszta itt gazdag vegetációjú, lankás vidéket jelent, a birtokot egy sikeres vállalkozó...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya