Mese HabbalGyümölcstál fűszerrel - B. Nektar Necromangocon

Gyümölcstál fűszerrel – B. Nektar Necromangocon

Img 8972

Kevés ennyire érdekes főzdét tudnék most hirtelen mondani, mint a B. Nektar Meadery. Egyrészt azért, mert craft meaderyt nem talál az ember minden sarkon. Másrészt azért, mert 2013-ban első meaderyként kerültek a Ratebeer top 100-as listájára, ami mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény.

Mindezek mellett pedig a mézsör maga is egy érdekes ital. Valahogy természetes és magától értetődő, hogy a receptbe kerülhetnek gyümölcsök, vagy hogy a használható fűszerpaletta szinte végtelen. Ez itt nem határfeszegetés vagy nyitás az extrémebb irányokba, ez maga a modern meadkészítés. Nem lehet betelni vele.

A B. Nektarral már nem először találkozom, a Black Fang és Mango Habanero után most egy üveg Necromangocont sikerült szerezni a Saveur Biere-ről.

Fehéressárga, halvány, víztiszta megjelenés. Az aroma hársfavirágot, akácot és trópusi gyümölcsöket idéz, élesztősség csak nyomokban jelenik meg, jól látszik a koncepció az ital mögött: tiszta alapokra helyezett gyümölcs és fűszer, aminek kibontakozását semmi sem zavarja. A korty kellemesen csipkedős és könnyed. A hársfavirág és a kamilla krémes érzetet ad, de nem nehezít, az édes mangót pedig lazán kísérgeti a borsosság. Szinte kiált az ételpárosításért. Emléke hosszú és kellemes, a Necromangocon igazán egyedi darab.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Lázadó levesek

A magyar konyhának van egy régi nagy adóssága a gyümölcslevesekkel, ahol is egy bizonyos fajta lisztes-habarásos, tejtermékes meggyleves-készítmény ma is ikonikus. Édes és sűrű,...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!