Mese Habbal Bogyók savgerinccel - Frambozschella

Bogyók savgerinccel – Frambozschella

Img 8710

Ha Olaszország és újhullám, akkor valahogy mindig a gyümölcsök jutnak eszembe. Már többször írtam (pl. itt és itt), hogy milyen érdekes és figyelemreméltó szelete a new wave sörfőzésnek az észak-olasz vonal: egyértelmű belga hatás, fúzió az amerikai trendekkel és a helyi alapanyagok kreatív használata. Ezen utóbbi teszi igazán szimpatikussá az olasz mozgalmat. A néplelket átható hazaszeretet megnyilvánulása ez, nem véletlen, hogy sörös berkekben már nem a Peroni vagy a Nastro Azzurro ugrik be elsőként a mediterrán országról.

A profizmus talán legékesebb bizonyítéka, hogy nemzetközileg jegyzett sörfőzők is gyakran jelennek meg Itáliában.

A Freigeist fiatal sörfőzője, Sebastian Sauer is sokszor megfordult már a Birrificio del Ducatoban, nemrég a kezembe akadt egy remek málnás sour alejük, ráadásul nem is valami külföldi portálról, hanem a nemrég indult budapesti Beermarketből, aminek kollekcióját egyébként érdemes böngészgetni.

Savanykás gyümölcsbomba. Tejsavas fuvallatok vezetik fel a málnát, a meggyet és a savanyú áfonyás jellegeket. Könnyen értelmezhető, közérthető sörnek semmiképpen sem nevezném. A tejsavas ízjegyek igen erőteljesek, de ha lebontjuk a kortyról, remek gyümölcsösség nyílik elő, a málna mellett őszibarack, vörösáfonya és szeder is megjelenik. A hangulatot a hordós jellegek foglalják keretbe. A Frambozschella szép darab, de a decens tejsavasság értése szükségeltetik az élvezetéhez.

 

Konyhariport rovatunkból

Menjünk-e a Szaletlyba be?

Hogy Stefánia koronahercegnő (1864–1945) és késmárki gróf Thököly Imre (1657–1705) útjai hogyan és miért kereszteződtek Zuglóban, az megérne egy kuruc–labanc mesét.

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

6,267lájkolóTetszik
608követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Török menü

Több nyugat-európai nagyvárosban él török kolónia saját piaccal, üzletekkel, reggeltől késő estig nyitva tartó éttermekkel. Bécsben a Brunnenmarkt környéke egy ilyen vitális vidék - a...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya