Mese HabbalSummer trip - Pozitív

Summer trip – Pozitív

Pozitiv

Kisebb szünet után ismét új sörrel jelentkezik a nyakcímkézett sörök hazai pápája, Kiss Gusztáv. Az Utazó a vártnál kisebb sikert hozott, talán épp nem a szolid porterek, könnyed stoutok világát éljük, talán a piac egy kicsit többet várt az aprólékosan megtervezett üvegdizájn és a Jónásban felállított steampunk-kóstolósarok után. Pedig nem volt rossz sör: nem ígérte, hogy meg fogja váltani a világot és nem is váltotta, élvezni ettől még lehetett.

Na de mostani sörnél már biztosra ment a Kiss Sörműhely.

Kőkemény, direkt üzenettel nyit az üveg. Pozitív felirat egy pszichedelikus virágágyásban. Nem, ez nem avantgárd matyóhímzés, ez egy négybélyeges vízió, eggyéválás az univerzummal, egy dimenziókon átívelő spirálröpte a természetben. Ha véletlenül idegesen, egész napi meló után megfáradtan ülnél le kóstolni, vagy csak összevesztél a közös képviselővel egy sáros cipőnyom eredetét kutatva, ez a címke akkor is megnyugtat. A Pozitív egy levél lítium, megtoldva egy hippitarka marék nyugtatóval: hangulatstabilizál, megbékít. Love, peace, joy, happiness, és még ki sem bontottuk a palackot. Kiss Gusztáv most aztán tényleg nem bízott semmit a véletlenre, alig burkoltan igyekszik már a nyitás előtt elhitetni, hogy itt egy jó sört fogunk kapni és az élmény pozitív lesz.

Viccet félretéve a Pozitív tényleg szépen összerakott darab. Egyensúlyban van, erőtől duzzad, majd szétrobban a gyümölcsös jegyektől és mégsem émelyítő. Az aroma kezdetben narancshéjas és banánészteres, ami mellé hamar felzárkózik a kamilla, a körte és egy kevés eukaliptusz. A korty balzsamos, selymes, könnyeden narancsos, közepesen banános, kiegyensúlyozott és jól csúszik. A 6%-os alkoholfok még jól is áll neki, bár az enyhe torokmelengetés miatt kicsit komolyabban is veteti magát, mint amilyen, de végeredményben ezt is meg lehet szokni. A Pozitív egy szerethető, jól sikerült, all round nyári sör, amiben mindenki megtalálhatja a neki tetsző dimenziót.

Bemutató május 24-én a Wunder Sörművekben.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!