Mese HabbalSummer trip - Pozitív

Summer trip – Pozitív

Pozitiv

Kisebb szünet után ismét új sörrel jelentkezik a nyakcímkézett sörök hazai pápája, Kiss Gusztáv. Az Utazó a vártnál kisebb sikert hozott, talán épp nem a szolid porterek, könnyed stoutok világát éljük, talán a piac egy kicsit többet várt az aprólékosan megtervezett üvegdizájn és a Jónásban felállított steampunk-kóstolósarok után. Pedig nem volt rossz sör: nem ígérte, hogy meg fogja váltani a világot és nem is váltotta, élvezni ettől még lehetett.

Na de mostani sörnél már biztosra ment a Kiss Sörműhely.

Kőkemény, direkt üzenettel nyit az üveg. Pozitív felirat egy pszichedelikus virágágyásban. Nem, ez nem avantgárd matyóhímzés, ez egy négybélyeges vízió, eggyéválás az univerzummal, egy dimenziókon átívelő spirálröpte a természetben. Ha véletlenül idegesen, egész napi meló után megfáradtan ülnél le kóstolni, vagy csak összevesztél a közös képviselővel egy sáros cipőnyom eredetét kutatva, ez a címke akkor is megnyugtat. A Pozitív egy levél lítium, megtoldva egy hippitarka marék nyugtatóval: hangulatstabilizál, megbékít. Love, peace, joy, happiness, és még ki sem bontottuk a palackot. Kiss Gusztáv most aztán tényleg nem bízott semmit a véletlenre, alig burkoltan igyekszik már a nyitás előtt elhitetni, hogy itt egy jó sört fogunk kapni és az élmény pozitív lesz.

Viccet félretéve a Pozitív tényleg szépen összerakott darab. Egyensúlyban van, erőtől duzzad, majd szétrobban a gyümölcsös jegyektől és mégsem émelyítő. Az aroma kezdetben narancshéjas és banánészteres, ami mellé hamar felzárkózik a kamilla, a körte és egy kevés eukaliptusz. A korty balzsamos, selymes, könnyeden narancsos, közepesen banános, kiegyensúlyozott és jól csúszik. A 6%-os alkoholfok még jól is áll neki, bár az enyhe torokmelengetés miatt kicsit komolyabban is veteti magát, mint amilyen, de végeredményben ezt is meg lehet szokni. A Pozitív egy szerethető, jól sikerült, all round nyári sör, amiben mindenki megtalálhatja a neki tetsző dimenziót.

Bemutató május 24-én a Wunder Sörművekben.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!