Mese Habbal Jókor, jó időben - Reketye Cocoa Porter

Jókor, jó időben – Reketye Cocoa Porter

Img 5302

A napokban a Reketye Sörfőzde szép csendben belengette, hogy útnak indít egy kisszériás, szezonális sörkollekciót. A következő egy évben négy, évszakra jellemző sört dobnak majd piacra, minden további információt az utolsó pillanatig nagy titokban tartva. A jó marketinges sosem hagyja ki az ünnepi ziccert, természetesen az első, téli darab még pont megérkezik karácsony előtt (december 22-én), hogy aztán elfoglalhassa méltó helyét a sör iránt érzékenyek FB-oldalán. Repkedjenek a hashtagek, csorogjanak a megosztások, érkezik a Reketye Cocoa Portere.

Minden viccet és karácsonyi sörrel szembeni ellenérzést félretéve a Cocoa Porter tényleg megérdemli a figyelmet. Nemcsak a szép, minimalista címke vagy az esztétikusan kerekded 0,75-ös palack ünnepélyes jellege miatt: ez a sör nem kispályás versenyző.

Decens fekete csokoládé, lágyan pörkölt, tejeskávés nyitány. A krémes jelleg ígéretét a Cocoa Porterben szépen ellenpontozza egy száraz, kakaóbabos érzet, ami még hidegebben is megjelenik. Az egészet kiegészíti egy kevés fekete ribiszke, szigorúan csak a háttérből. A korty selymes, krémes, a test közepes. Nincs zavaró pörkölt jelleg, nincs hamus érzet, a kakaóbab egyértelműen a hátán viszi az első pár másodpercet. Nemsokkal később felsejlik a tejkrémes, enyhén pörkölt kávés vonal, leheletnyi juharsziruppal. Az utóérzet nem csersavas, nem keseredik, szép kifutása van. A fekete csokoládé és a kakaóbab közel sem olyan intenzív és lehengerlő, mint mondjuk egy Great Divine Yetinél, de a kisebb test miatt ennek nem igazán érzem hiányát. A kakaóbab nem csak úgy lóg a levegőben, komoly gerincet ad neki a tejeskávés érzet, összességében kifinomulttá téve a kortyot.

Kalapemelés a Reketyének, ez igen szépre sikeredett. Ha most hirtelen mondanom kéne egy fenyőfa alá érdemes magyar különlegességet, akkor biztosan Cocoa Porterre esne a választásom.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

  1. @trouble: December 22-től a Jónás Kézműves Sörházban, ha jól tudom, ott palackban is beszerezhető lesz. A későbbi terítésről nem sokat tudok…

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

6,414lájkolóTetszik
686követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya