Mese HabbalMűfaji kérdés - Kiss Sörműhely Utazó

Műfaji kérdés – Kiss Sörműhely Utazó

Img 5053

Talán kevesen tudják, de Kiss Gusztáv már nem elsősörös ifjonc. A lelkes, ambiciózus srác (akit itt és most utoljára még egyszer Raszta Jézusnak fogok hívni) januárban már piacra dobott egy kevésbé emlékezetes sört, az Analóg IPA-t, de azóta visszavonultan tökéletesítette a házi receptjeit. Mostanra elérkezettnek látta az időt, hogy ismét előrukkoljon egy novummal, amit ma este lehet majd először kóstolni a Jónásban.

Steampunk romantika hatja át a címkét. A palackon ismét ott az elmaradhatatlan “nyakbaakasztó”, csak már nem a Mama készíti. Az Utazó kellemes, szerethető csokoládés és hangsúlyosabb pörkölt kávés vonallal indít. Kevés bogyós gyümölcsöt még hoz az élesztő, szerencsére orrbavágó komlóaromák nem jelentkeznek. A korty nincs túlkomplikálva: közepes testen csücsül a kifejezettebb pörkölt jelleg és egy adag csersav, amit tejcsokoládé és kevés, éles, laktózszerű édesség ellenpontoz. A stílushuszár énem azt mondaná, hogy ez a sör inkább egy középtestű stout, mint brown porter, de lényegét tekintve nem nagyon számít ez. Az Utazó kellemes, könnyű és jól iható, minden újhullámos kávészeretetem ellenére a csersavat is jól viselem benne és talán a legnagyobb erőssége, hogy egyensúlyban van, nem rántják szét agresszív ízek.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!